Gemeente Zwolle

Cultureel festival voor Zwolle


Datum uitgave: 06/06/2007

De gemeente Zwolle wil vanaf 2008 het culturele klimaat in haar stad verrijken met een festival. Het streven wordt onder andere op de gemeentelijke website bekend gemaakt. Degenen die reeds bij de gemeente bekend hebben gemaakt een initiatief voor te bereiden, worden nader geïnformeerd over de procedure.

De gemeente wil een aansprekend festival voor de stad. Kernbegrippen daarbij zijn `artistieke kwaliteit', `originaliteit', en `potentie om uit te groeien tot een grootschalig festival met landelijke bekendheid' . Het festival zou zich bij voorkeur moeten verbinden met de Zwolse kunst- en cultuurinstellingen en het kunstvakonderwijs. Ook wil de gemeente bij voorkeur een festival dat buiten plaatsvindt in de historische binnenstad. Er wordt een originele aanpak verwacht en een samenhangend thema. Het festival zal een aanvulling zijn op de reeds bestaande festivals en evenementen in de stad.

Voorstellen voor een nieuw festival, bestaande uit een programma op hoofdlijnen met een heldere artistieke visie, kunnen bij de gemeente worden ingediend voor vrijdag 20 juli 2007. De Commissie Stimulering Producties Podiumkunsten zal uit de plannen het meest kansrijke idee selecteren. Dit plan krijgt de gelegenheid om verder te worden uitgewerkt. Vervolgens zal aan het college een voorstel worden gedaan voor subsidiëring voor een eerste editie in 2008. In het najaar van 2008 zal het festival worden geëvalueerd. Voor een festival van hoge artistieke kwaliteit stelt de gemeente EUR 120.000,-- subsidie per jaar beschikbaar.

De criteria zijn vanaf donderdag 7 juni 2007 na te lezen op deze site (klik op `thema's' en kies voor `kunst, cultuur en historie').