Linksys kondigt uitgebreid Partnerprogramma aan


06.06.2007 / 20:03 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Linksys

Linksys

Linksys kondigt uitgebreid Partnerprogramma aan

AMSTERDAM, Nederland, June 6 /PRNewswire/ --


- Uitbreiding biedt partners producten, incentives en programma's die specifiek zijn ontwikkeld voor hun klanten in het kleinzakelijke segment

Linksys(R), een divisie van Cisco Systems, Inc. en toonaangevend leverancier op het gebied van voice, wireless en netwerkapparatuur voor consumenten en kleinzakelijke omgevingen, heeft vandaag de herstructurering en het voorgenomen implementatietraject bekend gemaakt van het Linksys Partner Connection (LPC) programma in augustus. Het nieuwe LPC programma bevat keuzemogelijkheden voor technologische specialisatie voor partners, die technische expertise willen ontwikkelen in specifieke oplossingen voor de kleinzakelijke markt. Daarnaast hebben Linksys en Cisco ook een koppeling tussen de partnerprogramma's aangekondigd en initiatieven om groei te stimuleren en efficiëntie te verbeteren voor partners in de SMB markt.

Het Linksys Partner Connection (LPC) programma is specifiek gericht op partners die Linksys Business Series en Linksys One producten verkopen. De programma uitbreiding omvat onder meer een gelaagde structuur (Registered Partner en Business Elite Partner) voor specialisatie in basistechnologie (routing, switching en wireless), opslag, telefonie oplossingen en Linksys One. Er zijn nieuwe voordelen ontwikkeld voor het LPC programma als beloning voor partners die investeren in pre-sales en post-sales resources, technische expertise en doorlopende service diensten. Hierdoor wordt winstgevendheid van partners verbeterd door de verkoop van platformoplossingen en managed services.

"Het uitgebreide Linksys Partner Connection programma is een partnerprogramma met twee lagen waarin partners worden beloond voor pre- en post-sales resources, doorlopende service diensten en investering in Linksys specifieke technische kennis," aldus Nigel Williams, vice-president Linksys worldwide channels organization. "De Linksys Connected Office producten- en oplossingenportefeuille biedt marktrelevante functionaliteit, gericht op flexibiliteit en eenvoud in installatie en gebruik. Hierdoor kunnen partners tegemoet komen aan de vraag van kleine bedrijven naar betaalbare oplossingen die eenvoudig zijn in gebruik."

Het doel van het programma is om een koppeling te maken met het wereldwijde partnerprogramma van Cisco. Geregistreerde partners van Linksys en Cisco zullen worden gecombineerd in één groep, die zal kunnen profiteren van toegang tot de ongelimiteerde producten van zowel Cisco als Linksys. Linksys zal ook voordeel halen uit Cisco's distributie netwerk om het bereik wereldwijd te verbeteren en distributie partners de mogelijkheid te bieden om SMB initiatieven te ontwikkelen met beide merken. Ook zal er in de komende maanden een koppeling gemaakt worden tussen de Cisco Certified Partner en Linksys Business Elite status.

"Samen bieden wij de grootste portefeuille van producten en diensten voor de SMB markt. Door samen te werken in dit segment kunnen we extra mogelijkheden en winstgevendheid bieden voor partners die deze markt bedienen," aldus Keith Goodwin, senior vice-president Cisco Worldwide Channels. "Door een partnerprogramma te ontwikkelen gebaseerd op hetzelfde
'value-based' principe als Cisco, heeft Linksys de basis gelegd voor doorlopende samenwerking en toekomstige koppeling van de partnerprogramma's en initiatieven."

Het LPC programma bestaat uit de volgende lagen:


- Registered Partner - Laag 1

- Business Elite Partner - Laag 2

- Business Elite Specialized Partner LPC Registered Partner De Registered Partner laag is het instappunt in het Linksys Partner Connection programma. Hiermee wordt channel communicatie tussen Linksys en de partners mogelijk gemaakt. De partner verstrekt Linksys een reeks basisgegevens, zoals adres van het bedrijf en gegevens van de contactpersoon, sourcing informatie en enkele profielgegevens van het bedrijf. In ruil daarvoor biedt Linksys deze partners een maandelijkse channel nieuwsbrief, toegang tot maandelijkse webinars, roadshows en online product/oplossing marketing materialen.

LPC Business Elite Partner

De Business Elite Partner laag is specifiek ontwikkeld voor channelpartners die hun klanten basistechnologie van Linksys bieden. Hiertoe behoren routing, switching, wireless en eenvoudige storage oplossingen. De partners moeten een specialisatietest in basistechnologie afleggen; deze bestaat uit een technisch en een verkooptechnisch gedeelte. Dit zijn online tests en het delen van specialisaties is toegestaan. Partners mogen dus één medewerker hebben die zich voor beide aspecten specialiseert. Wanneer partners de Business Elite status bereiken, ontvangen ze extra kortingen voor de Linksys Business Series en Linksys One Ready producten, met uitzondering van producten waarvoor verdere specialisatie vereist is.

Daarnaast krijgen partners toegang tot marketing budgetten en de mogelijkheid om extra Linksys productspecialisaties te verkrijgen in Network Attached Storage (NAS), Voice, en Linksys One. Wanneer partners de tests voor deze specialisaties met goed gevolg hebben afgelegd, krijgen ze het predikaat Business Elite Specialized Partner. Deze gespecialiseerde partners krijgen toegang tot beperkte NAS, Voice en Linksys One producten tegen de speciale tarieven voor Business Elite partners. De specialisatie voor Linksys One is in zoverre uniek dat een partner met deze specialisatie niet alleen toegang krijgt tot Linksys One producten, maar ook een extra korting op Linksys One en Linksys One Ready producten.

Uitrol van het programma

Het uitgebreide Linksys LPC programma en de koppeling met het Cisco partnerprogramma zal naar verwachting in augustus 2007 van start gaan in de V.S. en Canada en vervolgens in andere landen. Huidige Linksys partners krijgen het verzoek zich opnieuw in te schrijven in het nieuwe Linksys Partner Connection programma. Er komt een respijtperiode van 6 maanden om voor het nieuwe programma in te schrijven in de V.S. en Canada. In de loop van de komende 12 maanden wordt het programma gestart in EMEA, Latijns Amerika en APAC.

Over Linksys

Linksys, een divisie van Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), werd opgericht in 1988 en is erkend leider op het gebied van Voice, wireless en Ethernet netwerkapparatuur voor consumenten, SOHO en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft ernaar netwerken eenvoudig en betaalbaar te maken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met diverse apparaten en applicaties. Linksys biedt haar klanten prijswinnende productondersteuning. Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl

Linksys is a registered trademark or trademark of Cisco Systems, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and certain other countries. Other brands and products are trademarks or registered trademarks of their respective holders. Copyright (c) 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.

Website: htt://www.linksys.com/nl

Contact:

Media Contacts: Mike Duin, Linksys, Phone: +31-20357-1163, miduin@cisco.com, Gareth Pettigrew, Cisco, Phone: +604-647-2326, gpettigr@cisco.com; Analyst Relations: Ben Culp, Linksys, Phone: +1-949-823-3787, beculp@cisco.com; Investor relations: Marisa Ross, Cisco, Phone: +1-408-527-9830, mariross@cisco.com