Linksys Kondigt Algemene Beschikbaarheid Aan Van Linksys ....


06.06.2007 / 20:04 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Linksys

Linksys

Linksys Kondigt Algemene Beschikbaarheid Aan Van Linksys One Via Hosted Solution Providers En/Of Value Added Resellers

AMSTERDAM, Nederland, June 6 /PRNewswire/ --


- Nieuwe producten en functionaliteiten voor de Linksys One portfolio

Linksys(R), een divisie van Cisco Systems, Inc. en toonaangevend leverancier op het gebied van voice, wireless en netwerkapparatuur voor consumenten en kleinzakelijke omgevingen, heeft vandaag de algemene beschikbaarheid aangekondigd van haar Linksys One oplossingen via Hosted Solution Provider partners en erkende Value Added Resellers samen met een nieuwe softwarerelease voor Linksys One: versie 2.0 (R2.0) en drie nieuwe Linksys One producten: de Cisco Service Node voor Linksys One XA Series; de Linksys One Wireless-G ADSL/Ethernet Services Router with 4-Port PoE Switch and 1 FXS + 1 FXO (SVR200) en de Linksys One (2) Port T1/E1 Services Router met 24-poorts PoE Switch (SVR3500).

Linksys One is een hosted oplossing die solution providers helpt bij het aanbieden van een complete, gebruiksvriendelijke en gemakkelijk te installeren oplossing voor de kleinzakelijke markt. Het Linksys One systeem kan datanetwerken, beveiliging, configuratie, back-up en betaalbare Voice-over-IP (VoIP) diensten met applicaties en andere zakelijke diensten integreren in één eenvoudige oplossing. Het systeem kan worden aangepast aan de specifieke vereisten van een bedrijf, en kan meegroeien dankzij extra Linksys One Ready Switches en netwerkopslagsystemen, Linksys One VoIP telefoontoestellen en overige apparatuur die direct verbindt met het netwerk en automatisch wordt geïnstalleerd. Linksys One neemt de last van communicatietechnologie van de schouders, zodat een groeiend bedrijf zich op de onderneming zelf kan richten. Een klein bedrijf kan hierdoor profiteren van alle concurrentievoordelen van een professioneel IP-netwerk dat kan meegroeien met de onderneming.

Linksys One is verkrijgbaar via Hosted Solution Providers (HSP's) die internetconnectiviteit, VoIP en andere breedband diensten leveren, in combinatie met Value Added Resellers (VAR's) die Linksys One datanetwerken of VoIP telefoonapparatuur op locatie installeren. Daarnaast kunnen HSP's en VAR's desgewenst de apparatuur binnen het netwerk van een klant op afstand beheren, zodat de klant zich kan concentreren op de eigen onderneming.

HSP's die momenteel Linksys One aanbieden:
Noord-Amerika:

- CommPartners

- Hancock Telecom

- NeoNova Network Services

- Sasktel

- Solution One EMEA:

- Adapto IP (Noorwegen) ANZ:

- Soul Converged Communications

- IP Systems

Er zijn wereldwijd HSP's bezig met voorbereidingen voor de implementatie van Linksys One, deze relaties worden aangekondigd zodra producten en diensten beschikbaar zijn voor klanten.

David Tucker, senior director Linksys Connected Office Business Organization, zegt hierover: "De introductie van de nieuwe, verkrijgbare Linksys One oplossing is het directe gevolg van onze investeringen en betrokkenheid bij het kleinzakelijke segment. Tegelijkertijd luidt Linksys One een nieuw tijdperk in voor de manier waarop solution providers en VAR's concurreren in de kleinzakelijke markt en maakt nieuwe inkomsten mogelijk."

Software Release R2.0

De nieuwe softwarerelease (R2.0) levert verbeterde data- en spraakfunctionaliteit, waaronder: PBX-functionaliteiten met ondersteuning tot 100 gebruikers, multi-site voice en data (maximaal 5) en telewerk functionaliteit, Single Number Reach en Device Mobility (de mogelijkheid om een oproep te "verplaatsen" van een Linksys One telefoontoestel naar een ander apparaat, bijvoorbeeld een mobiele telefoon), nieuwe brand management functionaliteiten, gecombineerd met de Linksys One automatische configuratie voor eenvoudige en snelle installatie. Er zijn nog meer dan 35 andere functionaliteiten toegevoegd aan de R2.0 release die zijn terug te vinden op www.linksys.com. R2.0 zal worden geïmplementeerd door huidige Hosted Solution Providers (HSP's) op hun bestaande Linksys One infrastructuur of zal door nieuwe partners worden ingezet op de nieuwe Service Node, de SN-XA (eXpansion Application (XA) Series).

De Cisco Service Node voor Linksys One XA Series

De Cisco Service Node voor Linksys One XA (SN-XA) heeft dezelfde basis functionaliteiten als de tot voor kort aangeboden Cisco service nodes maar levert verbeterde HSP rentabiliteit door het reduceren van initiële investeringen en de totale service node kosten. Het ontwerp van de service node maakt het voor HSP's mogelijk om hun service node te laten meegroeien met het bedrijf. De Cisco SN-XA omvat een basisinstallatie bestaande uit een server en Cisco Catalyst 4948 switches plus een optionele Cisco 7301 router voor het routeren van oproepen en netwerkverkeer encryptie functionaliteit. In plaats van het direct aanschaffen van service node hardware en capaciteitslicenties, kunnen HSP's hun kosten spreiden dankzij flexibele Right-To-Use (RTU) licenties. Met de nieuwe modellen kan sneller het break-even punt bereikt worden en de return on investment (ROI) voor HSP's significant worden verbeterd. De Cisco Service Node voor Linksys One XA Series kan rechtstreeks bij Cisco worden gekocht, of via Cisco Gold en Silver partners.

Nieuwe Linksys One producten
De nieuwe Linksys One Service Routers

1) SVR3500 - (2) Port T1/E1 Services Router with 24-Port PoE switch
2) SVR200 - Wireless-G ADSL2/2+/Ethernet Services Router with 4-Port PoE switch + 1FXS/FXO

Communicatiediensten kunnen worden geleverd aan kleine bedrijven via een Linksys One Services Router, die slechts één internetaansluiting nodig heeft voor alle zakelijke diensten, waaronder datanetwerken, netwerkbeveiliging, applicaties, IP-telefonie en sterk beveiligde internettoegang.

De Linksys One Services Router is de basis van de Linksys One oplossing in het netwerk van de klant. De Service Routers ondersteunen internetverbindingen via DSL, kabel of T1/E1. Geïntegreerde functionaliteiten zijn onder meer een SPI firewall, SIP Proxy, QoS, VLAN, SIP ALG en IEEE PoE. Daarnaast verzorgen ze de automatische verkenning en configuratie van Linksys One apparaten. De Service Routers ondersteunen ook uitbreiding met andere Linksys One (of traditionele) switches, netwerkopslagsystemen en applicatie servers.

De Linksys One Wireless-G Services Router (SVR200) bevat een ADSL2/2+ modem en 10/100 Ethernet WAN aansluiting voor maximale flexibiliteit. De SVR200 is een netwerk infrastructuur oplossing voor telewerkers of kleine kantoren met geïntegreerd 802.11g access point, FXS/FXO poort (alleen voor de VS), breedband aansluitingen, Power over Ethernet, SPI firewall en VPN functionaliteit.

SVR200 functionaliteiten:

- Geïntegreerde ADSL2/2+ en 10/100 Ethernet WAN aansluitingen
- 4-poorts Fast Ethernet LAN switch met PoE(802.3af) ondersteuning
- Wireless beveiliging en VLANs voor gescheiden en beveiligde netwerken
- VPN, telewerker en multi-site oplossingen

De Linksys One Services Router (SVR3500) beschikt over een 24-poorts PoE switch en software die beveiliging, betrouwbaarheid en servicekwaliteit integreert ter ondersteuning van Linksys One communicatie diensten op professioneel niveau.

SVR3500 functionaliteiten:

- High Speed WAN interfaces: Twee T1/E1-poorten en 10/100 Ethernet
- Volledige PoE ondersteuning op alle 24 poorten en dubbele 10/100/1000 Uplink
- Geavanceerde beveiligingsfuncties: Hardware Accelerated VPN, SPI-firewall, en 802.1q VLAN, SIP ALG

- Geavanceerde QoS-ondersteuning voor real-time toepassingen: 802.1p, DiffServ en Traffic Shaping

Linksys One Ready producten Linksys One Ready producten zijn 'best-in-class' netwerkproducten die kunnen opereren in een stand-alone netwerkomgeving. Tegelijkertijd kunnen Linksys One Ready producten migreren naar een Linksys One oplossing - wanneer de beheerder besluit een Linksys One oplossing te implementeren. Een groot aantal producten uit de Linksys Business Series is voorzien van het predikaat "Linksys One Ready". Linksys One Ready betekent dat het product specifiek door Linksys ontwikkelde software bevat, waardoor het stand-alone kan functioneren maar ook kan worden geïdentificeerd en geïntegreerd in een Linksys One omgeving. Producten met het predikaat Linksys One Ready zijn ook compatibel met R2.0.

Linksys One Ready producten die op dit moment verkrijgbaar zijn:


- SFE2000 - Managed 24-poorts 10/100 switch met 4 10/100/1000 poorten (stapelbaar)
- SFE2000P - Managed 24-poorts 10/100 switch met 4 10/100/1000 poorten met PoE (stapelbaar)

- SGE2000 - Managed 24-poorts 10/100/1000 switch met 4 gedeelde SFP-slots (stapelbaar)
- SGE2000P - Managed 24-poorts 10/100/1000 switch met 4 gedeelde SFP-slots met PoE (stapelbaar)

- NSS4000/4001 - 4-stations Gigabit Network RAID Storage System
- NSS6000/6001 - 4-stations Advanced Gigabit Network RAID Storage System Network met Storage Virtualization van RAID Sets

- RPS1000 - 380W RPS Unit levert stroom redundantie voor maximaal 6 apparaten

Over Linksys Linksys, een divisie van Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), werd opgericht in 1988 en is erkend leider op het gebied van Voice, wireless en Ethernet netwerkapparatuur voor consumenten, SOHO en de kleinzakelijke markt. Linksys streeft ernaar netwerken eenvoudig en betaalbaar te maken voor haar klanten door het aanbieden van innovatieve, bekroonde producten die naadloos integreren met diverse apparaten en applicaties. Linksys biedt haar klanten prijswinnende productondersteuning. Voor meer informatie, bezoek www.linksys.com/nl Linksys is a registered trademark or trademark of Cisco Systems, Inc.
and/or its affiliates in the U.S. and certain other countries. Other brands and products are trademarks or registered trademarks of their respective holders. Copyright (c) 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.

Website: www.linksys.com/nl

Contact:

Media Contacts: Mike Duin, Linksys, Phone: +31-20357-1163, miduin@cisco.com, Melodie Testelin, Linksys, Phone: +33-158-04-3102, mtesteli@cisco.com; Analyst Relations: Ben Culp, Linksys, Phone: +1-949-823-3787, beculp@cisco.com; Investor relations: Marisa Ross, Cisco, Phone: +1-408-527-9830, mariross@cisco.com