Gemeente Rotterdam

Rotterdam is op donderdag 7 juni het toneel van een nieuw en uniek evenement: het Rotterdam Student City Eindexamenfeest.

De populairste clubs onder studenten openen hun deuren voor eindexamenkandidaten in heel Nederland om samen met Rotterdamse studenten hét feest van het jaar te vieren. De kick-off van het feest vindt plaats bij de Orange Flagship store waar een special guest op het balkon de feestvierders op Stadhuisplein zal vermaken.

Programma
Hollywood Music Hall, Off_Corso, Baja Beach Club en Café de Beurs verzorgen ieder op 7 juni in hun club een aansprekende programma. Onder andere Erick E, Gregor Salto, DJ Willow, DJ Gilton en Miss Monica zullen plaatsnemen achter de draaitafel. Meer informatie over programmering en kaartverkoop vindt u op
www.rotterdamstudentcity.com/eindexamenfeest.

Game voor jaar gratis wonen
Voorafgaand aan het Eindexamenfeest vindt de Rotterdam City Hunt plaats, een interactieve game die is uitgezet door de hele stad. Door slim gebruik te maken van internet, sms en fotos kunnen de verschillende uitdagingen in het spel worden opgelost. De Rotterdam City Hunt heeft als doel om aankomend studenten kennis te laten maken met Rotterdam als studentenstad. De hoofdprijs is een jaar lang gratis wonen in een Stadswonen studentenkamer in Rotterdam. Alle eindexamenkandidaten van Nederland kunnen aan dit spel deelnemen.

Campagne Rotterdam Student City
Het Eindexamenfeest wordt gehouden in het kader van de campagne Rotterdam Student City. Een campagne van gemeente, onderwijsinstellingen, woningcorporatie en andere betrokken partijen die als doel hebben om Rotterdam als studentenstad op de kaart te zetten.

Naast het Eindexamenfeest is er in het kader van de campagne een reeks aan activiteiten van start gegaan. Zo worden studenten ingezet als ambassadeurs van de stad. Ze zijn actief op open dagen, het uitgaansleven, beurzen en evenementen om informatie te geven en hun positieve gevoel over de stad uit te dragen.

Ook is er voor (aankomend) studenten een speciale website ontwikkeld: www.rotterdamstudentcity.com. De website is een verzamelpunt van informatie over studeren, wonen, werken en recreëren in Rotterdam. Door medewerking van alle betrokken partijen is er een breed aanbod van informatie. De portal bevat onder meer weblogs, ervaringen, recensies en fotos van studenten zelf.