Gemeente Beek


Routewijziging MAA per 7 juni 2007

Met ingang van 7 juni as. zal door binnenlands vliegverkeer via een andere route worden vertrokken en geland vanaf MAA. Redenen om de routes aan te passen zijn om een veilige vluchtuitvoering, zonder onnodige coördinatielast voor de Luchtverkeersleiding, te bewerkstelligen.

Deze wijziging heeft tot gevolg dat landend verkeer vanuit het noorden, een route zal volgen die zo'n vijf kilometer ten oosten van de huidige route loopt. Het routesegment van Nieuwstadt tot de luchthaven blijft ongewijzigd.

Vertrekkend binnenlands vliegverkeer dat vanaf de luchthaven in zuidelijke richting vertrekt vliegt nu met een linkerbocht over Valkenburg in noordelijke richting via Geleen-Sittard naar Thorn. Vanaf 7 juni vliegt dit verkeer na Valkenburg, via een bestaande route, in de richting van Jabeek. Na Jabeek wordt vervolgens, via een nieuw routesegment richting Linne-Maasbracht, het Limburgse luchtverkeersgebied verlaten. Voordeel voor Beek is dat er minder vliegtuigen over Genhout en Spaubeek zullen vliegen. Voor Neerbeek en Geverik verandert er niets. Sittard-Geleen zal hierdoor in zijn geheel worden vermeden.

Meer informatie vindt u in onderstaand document.

Te downloaden:

* Vliegverkeer_boven_Zuid-Limburg.pdf (23.49 KB)