Ingezonden persbericht


Persbericht

Jongerendebat Codename Nederland in Utrecht

Debatcentrum TUMULT organiseert op verzoek van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Forum voor Democratische Ontwikkeling:

CODENAME NEDERLAND NL voor en door jongeren
Datum: donderdag 7 juni. Tijd: 12.00 15.00 uur. Locatie: ROC Midden Nederland, Amerikalaan 109, Utrecht. Entree vrij. Info en reserveren: 030- 2332430/www.tumultdebat.nl

"De Nederlandse samenleving toont meer dan andere landen de neiging om mensen te categoriseren naar hun herkomst, waardoor het gevaar dreigt dat kunstmatige scheidslijnen worden getrokken", zo stelt het overheidsrapport 'Staat van onze Democratie'. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Forum voor Democratische Ontwikkeling zijn benieuwd hoe jongeren hier tegenaan kijken. Daarom hebben zij een aantal debatten laten organiseren. Eén van die debatten vindt op 7 juni plaats op ROC Midden Nederland, vestiging Amerikalaan. Dáár staan de meningen van jongeren centraal. Als jij een jongere bent, moet je daar zijn om je mening te geven. Als je geen jongere meer bent, moet je daar zijn, om de mening van jongeren te horen. Aan de hand van tien stellingen gaan we op zoek naar de rol die jongeren, experts en publiek zelf spelen in deze samenleving.