Ingezonden persbericht


Hilversum, 22 mei 2007

'Eigen huis & tuin' nu ook als nieuw doe-evenement in jaarbeurs utrecht

'Eigen Huis & Tuin', hét woon- en klusprogramma van Nederland, is binnenkort ook te beleven als evenement. Van donderdag 7 tot en met zondag 10 juni 2007 vindt namelijk Eigen Huis & Tuin Event in Jaarbeurs Utrecht plaats. Op dit nieuwe doe-evenement, gebaseerd op het gelijknamige RTL 4-programma, draait het om wonen, klussen en tuinieren. Bezoekers kunnen rekenen op een breed en verrassend aanbod van handige klusproducten en -apparaten, daarnaast kan men vooral zelf aan de slag. Op grote, zogenaamde 'Activiteitenpleinen' worden tal van praktische workshops en demonstraties gegeven. Bijna alle producten die op de pleinen te zien (en te testen) zijn, zijn te koop bij de verschillende verkooppunten op de beursvloer. Bezoekers kunnen dus thuis direct aan de slag. Uiteraard zijn de presentatoren van 'Eigen Huis & Tuin' - Corine, Thomas en Lodewijk - dagelijks op de beursvloer van Jaarbeurs Utrecht aanwezig en verzorgen workshops en demonstraties.

Op de Activiteitenpleinen kunnen bezoekers uitgebreid oefenen met verschillende producten en technieken. Aanwezige klusprofessionals beantwoorden vragen en geven tips. Zo leer je bijvoorbeeld hoe eenvoudig het is om een zwevend toilet te installeren en kun je zelf een thermostaatkraan installeren. Een muurtje of dakraam plaatsen ingewikkeld? Op Eigen Huis & Tuin Event leer je hoe je dit het beste kunt doen. En moet er binnenkort behangen worden? Test dan nieuwe behanglijmsoorten en maak een selectie uit vele mooie behangcombinaties. Diverse producten worden gedemonstreerd of kun je zelf testen, variërend van hogedrukreinigers en terrascleaners tot de nieuwste gereedschappen. En moe geworden van het klussen? Op Eigen Huis & Tuin Event kan de bezoeker zelfs terecht voor slaapadviezen.

Iedereen die geïnteresseerd is in sfeer in huis kan terecht in de Stalenkamer. Hier laten professionele stylisten zien hoe kleurgebruik, behangkeuze en inrichting van invloed zijn op de sfeer in een woning. Je kunt hier gratis moodboards maken en de stylisten geven desgewenst een advies-op-maat voor de thuissituatie. Het is dus handig om een tekening of foto van je woning of tuin mee te nemen. Meer inspiratie en ideeën doe je op in de Inspiratiekamers: acht kamers die elk in een andere stijl en kleur zijn ingericht. Wie zin heeft in een leuke workshop kan gratis aanschuiven bij het Decoratieplein waar je zelf interieurstickers kan maken. Ook kun je de nieuwste kleuren muurverf en lakken laten mengen om thuis te testen.

Ook bezoekers met groene vingers kunnen hun hart ophalen tijdens Eigen Huis & Tuin Event. Op de grote plantenmarkt wordt een breed assortiment bloemen en planten verkocht; van kleine potplanten tot sierbegroeiing voor in de tuin. Behoefte aan persoonlijk tuinadvies? Erkende hoveniers zorgen voor een schetsontwerp, op basis van een plattegrond of foto.

Eigen Huis & Tuin Event is een samenwerking tussen RTL Nederland, dat het populaire programma wekelijks bij RTL 4 programmeert, en VNU Exhibitions Europe, organisator van o.a. de Motorbeurs, de Vakantiebeurs en de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Praktische informatie Eigen Huis & Tuin Event: donderdag 7 juni tot en met zondag 10 juni 2007. Openingstijden: donderdag en vrijdag 10.00-18.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur. Op zaterdag en zondag kunnen kinderen de hele dag terecht in de Kidscorner. Entreeprijs: ¤12,50. In de voorverkoop zijn toegangskaarten met korting te koop bij alle Praxis-filialen. Een kaartje kost dan ¤10,-. Via www.eigenhuisentuinevent.nl koop je kaarten voor ¤11,-. Meer informatie op www.eigenhuisentuinevent.nl

----------------------------------------------------------------------------------------Noot aan de redactie:

De feestelijke opening van Eigen Huis & Tuin Event vindt plaats op donderdag 7 juni om 9.30 uur in de Jaarbeurs Utrecht en wordt verricht door Corine, Lodewijk en Thomas. Graag nodigen we u uit om hierbij aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden via janneke.van.amsterdam@vnuexhibitions.com of miranda.geise@rtl.nl.

Voor meer informatie over Eigen Huis & Tuin Event kunt u contact opnemen met Miranda Geise, afdeling Interne en Externe Communicatie RTL Nederland via tel. 035 - 6718698 of miranda.geise@rtl.nl, of met Janneke van Amsterdam, VNU Exhibititions Europe, via tel. 06-41291056 of janneke.van.amsterdam@vnuexhibitions.com. Kijk voor digitaal beeldmateriaal van Eigen Huis & Tuin event in de perskamer van VNU Exhibitions, www.vnuexhibitions.com. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstrtlnederland.nl bezoeken.