Gemeente Bronckhorst

Informatieavond herontwikkeling terrein klooster Kranenburg

op 7 juni a.s.

De gemeente is van plan om planologische medewerking te verlenen aan de herontwikkeling van het kloosterterrein in Kranenburg, waardoor de realisatie van een zorghotel met nevenvoorzieningen (in het bestaande klooster) en 35 zorgappar-tementen (in en bij het klooster) mogelijk wordt. Al langere tijd vond vooroverleg plaats tussen de ontwikkelaar, adviserende instanties (welstandscommissie, monumenten-commissie, de Rijksdienst voor Archeologie Cultuurlandschappen en Monumenten- zorg) en de gemeente over onder andere de ruimtelijke randvoorwaarden.

Inmiddels hebben de ontwikkelaar (Dijkman Projecten BV) en b en w overeenstemming bereikt over een concept-invullingsplan. Dit plan vormt in eerste aanzet de basis voor de herziening en/of vrijstelling van het bestemmingsplan. De stedenbouwkundig adviseur van de gemeente werkt nog aan een voorontwerp van de bestemmings-planherziening, dat binnen enkele weken in de inspraak komt. Inwoners kunnen dan hun mening over de plannen geven.

Vooruitlopend op het inspraaktraject willen b en w en Dijkman Projecten de plannen toelichten aan direct omwonenden en andere belangstellenden tijdens een informatieavond op woensdag 7 juni a.s. om 19.30 uur in Pannenkoekhuis Papa Beer in Kranenburg (Ruurloseweg 64). GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Hengelo Gld., 29 mei 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --