Vereniging van Recreatieondernemers Nederland

PERSUITNODIGING
Driebergen, 4 juni 2007

RECRON Zuid-Holland organiseert Actiedag Veilig Ondernemen(d)!

Onder de noemer Veilig Ondernemen(d)! houdt RECRON Zuid-Holland samen met de Kamer van Koophandel Rotterdam op 7 juni een actiedag veiligheid. De bedoeling van deze dag is on- der andere om recreatieondernemers en de verschillende inspectiediensten, zoals de VROM- Inspectie en de Voedsel en Warenautoriteit, met elkaar in gesprek te brengen over veiligheid in en om een recreatieonderneming. Een unieke samenwerking met als gevolg een gezonde dia- loog. Wat verwachten de inspectiediensten van de ondernemer en waar loopt de ondernemer tegenaan in de praktijk bij de uitvoering?

RECRON organiseert de actiedag omdat ondernemers nog beter op de hoogte willen zijn van de regelgeving rondom veiligheid. Daarbij kunnen eventuele misverstanden over regelgeving tussen ondernemers en inspectiediensten worden voorkomen door heldere communicatie. Tij- dens de dag komen ondernemers en inspectiediensten aan het woord om te vertellen over hun ervaringen. Daarnaast worden er workshops voor ondernemers gegeven.

Directeur van RECRON, drs. J.J. P.M. Thönissen, reikt rond het middaguur het actieplan Veilig Ondernemen(d)! uit aan mr. G.J.B. Wolters, inspecteur-generaal van de VROM-Inspectie van het ministerie van VROM. Dit actieplan staat vol met handige checklists, invullijsten en logboek- voorbeelden voor bijvoorbeeld legionellapreventie die direct in de praktijk kunnen worden ge- bruikt. Bij deze uitreiking zal de heer Thönissen ook aandacht besteden aan het digitale alert- systeem dat momenteel ontwikkeld wordt.

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal on- dernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt bijna 1.800 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensport- bedrijven, zwembaden en sauna's.

RECRON Zuid-Holland en de Kamer van Koophandel werkten eerder samen bij onder meer de organisatie van speeddating bijeenkomsten, lobby tegen toeristenbelasting en de uitgave van ÂŽkennis- en kansenkaartenÂŽ over de vrijetijdseconomie.


Noot voor de redactie ­

Vereniging van Recreatieondernemers Nederland