Senternovem


04-06-2007 | Handelsmissie China, 7-13 juli 2007

Van 7 tot en met 13 juli brengt Staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk een bezoek aan China. Tijdens de missie wordt specifiek aandacht besteed aan drie lopende samenwerkingsprojecten tussen Nederland en China, te weten: duurzaam bouwen/energie efficiëntie, biotechnologie & gezondheid en groene genetica.


- In Beijing staat het seminar in het teken van duurzaam bouwen/energie efficiëntie. De organisator van het seminar is TNO in samenwerking met DHV en met inbreng van VROM en SenterNovem en de BBCRI (Beijing Construction Research Institute).


- In Dalian zal een seminar plaatsvinden over personalised medicine. Hoofdorganisatoren van dit seminar zijn TNO Quality of Life/SU BioMedicine en DICP (Dalian Institute of Chemicals Physics). Daarnaast opent de Staatssecretaris in Dalian het nieuwe Netherlands Business Support Office (NBSO Dalian), het eerste kantoor uit Europa voor handelsbevordering in die regio van China. Ook wordt in Dalian een seminar georganiseerd ter promotie van Nederland als aantrekkelijk investeringsland.


- In Shanghai wordt aandacht besteed aan het onderwerp groene genetica, via een seminar dat door Keygene en SIBS (Shanghai Institute of Biological Sciences) wordt georganiseerd. In Shanghai staat een ronde tafel op het programma met als onderwerp de ontwikkeling van de financiële sector in China en de markttoegang tot China.

In Sjanghai en Beijing kunnen op maat bilaterale gesprekken georganiseerd worden met de relavante Chinese partijen. Het meest actuele programma komt te staan
op www.internationaalondernemen.nl/ez/china.

De sluitingsdatum om u aan te melden voor deze missie is reeds op 6 juni as, indien u geïnteresseerd bent om hieraan deel te nemen is het van belang dat u dit zo spoedig mogelijk bij de EVD meldt zodat wij voor de juiste bilaterale gesprekken met relevante Chinese partijen kunnen organiseren.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Sandra de Wild via s.de.wild@egl.nl.