Gemeente Arnhem

Doorgaande fietsroute Duiven - Arnhem Centrum klaar Op donderdag 7 juni wordt een nog ontbrekend stuk hoogwaardige fietsroute in gebruik genomen. Het gaat om het gedeelte tussen de Rietgrachtstraat en het Stadskantoor aan de Eusebiusbuitensingel. Dit fietspad loopt over het remiseterrein van Connexxion en het Ketelhuisterrein. Het maakt deel uit van een van de belangrijkste fietsroutes in Arnhem, namelijk van Duiven/Westervoort naar Arnhem-Centrum.

Door de aanleg van het nieuwe deel kunnen fietsers vanuit Duiven/Westervoort voortaan via de (Oude) Zevenaarseweg en het Broek rechtstreeks het Centrum van Arnhem bereiken, vrijwel zonder verkeerslichten tegen te komen. De gemeente verwacht dat het fietsverkeer hierdoor verder zal toenemen. Het fietspad werd gerealiseerd met een forse subsidie van de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Sloop Ketelhuis
De voltooiing van de fietsroute stond al een aantal jaren in de gemeentelijke plannen. Er is echter lang gediscussieerd over de daarvoor noodzakelijke sloop van het ketelhuis. De vraag was namelijk of dit de status van gemeentelijk monument zou moeten krijgen. Hiervoor is uiteindelijk niet gekozen. De realisatie van het ontbrekende deel is bovendien gecombineerd met de aanleg van nieuwe riolering.

Afwerking
Voor de oversteek bij de Eusebiusbuitensingel en de oversteek bij de Rietgrachtstraat zijn eenvoudige, tijdelijke oplossingen gekozen. Binnen enkele jaren worden beide plekken definitief gereconstrueerd in het kader van de afronding van Omsingeling Doorbroken en de reconstructie van de B.P. van Verschuerstraat.