Gemeente Gouda


start bouw Koningshof Gouda (5-7-2007)

Op donderdag 7 juni verricht wethouder Menkveld om 16.00 uur het officiële startsein voor de bouw van het project Koningshof. Dit nieuwbouwproject aan het Raam omvat 148 woningen in diverse groottes en prijsklassen.

Gouda is trots op haar binnenstad. Dit gebied verdient mooie plannen. Het bouwplan Koningshof voegt kwaliteit toe. Met eerbied voor het historische karakter komen op deze plek prachtig ontworpen woningen. Leuk voor de nieuwe bewoners, maar zeker ook een plus voor de omwonenden die dit als een verrijking van hun buurt zullen ervaren. aldus wethouder Menkveld.

Historische elementen bewaard
Het Koningshof wordt gerealiseerd aan de rand van de Goudse grachtengordel aan het Raam. Vroeger was hier onder andere de bekende Plateelbakkerij Zuid-Holland gevestigd. De Plateelbakkerij bestond uit meerdere gebouwen, zoals de Kleischuur en de Watertoren. Het Koningshof integreert deze gebouwen in de nieuwbouw. Ook enkele historisch waardevolle tegeltableaus blijven bewaard. Historische straatnamen als Messenmakerssteeg, Kandeelsteeg en de Verloren Kost komen terug in de nieuwe opzet.

Uitvoering
Het plan Koningshof is ontwikkeld door Blauwhoed Eurowoningen uit Rotterdam. De woningen worden gebouwd door Aannemersbedrijf Gebroeders Blokland uit Hardinxveld-Giessendam. De eerste woningen worden begin 2009 opgeleverd.