Gemeente Epe


Expositie van 'dimensional art' in het gemeentehuis

Van 7 juni t/m 3 juli 2007 exposeert de Bredase kunstenaar Hugo Vermeulen (1953) in De Ring, de expositieruimte in het gemeentehuis van Epe. Hugo Vermeulen maakt onder de noemer "dimensional art" wandobjecten, beelden en schilderijen. De Ringcommissie is verheugd een expositie van dit veelzijdige en bijzondere werk te kunnen organiseren. Hugo Vermeulen heeft gewoond en gewerkt in o.a. Italië, Bulgarije, Egypte, China, India, Nepal en Indonesië. De omgang met mensen uit verschillende culturen geven hem een eigen kijk op wat er zich afspeelt op mondiaal en intermenselijk vlak. De Oosterse spiritualiteit heeft een sterke invloed op zijn creaties. Levenservaringen en gebeurtenissen geven hem grote spirituele rijkdom die hij door middel van multidimensionale werkstukken overbrengt.

Door ideeën, vorm, ritme, verschillende materialen en kleur samen te brengen geeft hij zijn werk een ziel. Hierdoor zijn thema's als schepping, geboorte, harmonie een tegenpool van chaos, oppervlakkigheid en ongevoeligheid. Hij creëert rondom dit alles een organische sfeer. Wat er zich nu in zijn omgeving afspeelt en wat hij in het buitenland gezien en ervaren heeft hebben hem gevormd tot de gevoelsmens die hij nu is.

Hugo Vermeulen gebruikt verschillende materialen, zoals houtsoorten, stof, tempex, zilverzand, ijzerdraad en acrylverf. Om een werkstuk te maken moet hij o.a. zagen, timmeren, snijden, plamuren en schilderen.

Openingstijden:
maandag 14 -16 uur
dinsdag t/m donderdag van 10 -12 uur en 14 -16 uur
vrijdag van 10-12 uur

Plaats: Gemeentehuis Epe, Markt 14.