Gemeente Westvoorne


Mogelijke vertraging bouw Swinshoek

Op woensdag 6 juni 2007 heeft de Raad van State uitspraak gedaan in de bodemprocedure van het bestemmingsplan Raadhuislaan/Dwarsweg te Rockanje voor de bouw van het woonzorgcentrum Nieuwe Swinshoek.

Op alle punten die verband houden met de ruimtelijke ordeningsaspecten is de gemeente in het gelijk gesteld. Alleen het punt van de financiële onderbouwing was voor de rechter niet overtuigend genoeg. Op basis hiervan is het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid Holland van 7 februari 2006 vernietigd. De gemeente zal nu samen met de Catharina Stichting/Humanitas een aanvullende financiële onderbouwing leveren aan Gedeputeerde Staten.
Deze zullen op basis hiervan een nieuw besluit nemen. De uitspraak zal, naar het zich op dit moment laat aanzien, geen grote gevolgen hebben voor de procedure rond de bouwaanvraag. Enige vertraging kan niet worden uitgesloten.
De gemeente en de Catharina Stichting/Humanitas zullen zich gezamenlijk blijven inspannen om deze voorziening voor Rockanje te realiseren.