Gemeente Geertruidenberg


Proef nieuw huisnummerverwijssysteem krijgt vervolg

Ook bezoekers van Rijvoortshoef, Benraatshoef en Hertogshoef zullen in de toekomst minder moeite hebben om het goede adres te vinden. De gemeente heeft namelijk na het succes van proefproject Baksweer besloten om ook in deze drie wijken het nieuwe
huisnummer-verwijssysteem toe te passen.

Bij de entrees van deze wijken worden dit jaar portalen met plattegronden geplaatst. Zo kan een onbekende op de plattegrond zien waar hij zich bevindt en hoe hij naar het juiste adres kan komen. Verder wil de gemeente alle verkeersborden in deze buurten onder de loep nemen. De huisnummerbordjes in de straten worden pas op een later moment geplaatst. Dit omdat het budget niet toereikend is om het gehele project dit jaar uit te voeren.

Proefproject Baksweer

Tijdens wijkbijeenkomsten in 2005 en 2006 is gesproken over de huisnummerverwijzing in de Hooipolder. Deze is onduidelijk en onvolledig. Bewoners gaven aan dat dit veel ergernis oplevert en dat nieuwe verwijzingen noodzakelijk zijn. Vorig jaar is in de Baksweer al gehoor gegeven aan deze hartenkreet. Bij wijze van proef zijn hier nieuwe verwijsbordjes opgehangen en nieuwe portalen (borden) met plattegronden geplaatst bij de entrees van de buurt. Met een enquête is het project geëvalueerd. Door alle positieve reacties van bewoners is besloten het nieuwe huisnummerverwijssysteem ook toe te passen.

Inzien

U kunt de concept-plattegronden t/m 6 juli inzien in het gemeentehuis. Ook kunt u deze concept-plattegronden bekijken via onze website www.geertruidenberg.nl > themas > wijk- en buurtbeheer.

Wij vragen bewoners deze plattegronden te bekijken en hun verbetersuggesties aan ons door te geven. We streven ernaar om zo duidelijk en bruikbaar mogelijke plattegronden te maken. U kunt uw suggesties kenbaar maken bij mevrouw C. van Dongen, tel. 0162 - 579 691 of per e-mail c.vandongen@geertruidenberg.nl.