Gemeente Deurne

07-06-2007
Van de B&W-tafel
Het college van burgemeester en wethouders (B&W) vergadert iedere dinsdag. Elke week lichten wij uit deze vergadering enkele punten toe. De volgende besluiten komen uit de collegevergadering van 29 mei.

Jaarverslag 2006 politieafdeling Deurne, Asten en Someren Het college heeft het Jaarverslag 2006 van de politieafdeling Deurne, Asten en Someren voor kennisgeving aangenomen. Dit is een evaluatie van het activiteitenplan van de politie. De cijfers worden samen met andere getallen verwerkt in de Veiligheidsmonitor 2006 van de gemeente Deurne. In de Veiligheidsmonitor wordt de objectieve veiligheidssituatie op wijk- en kernniveau beschreven

Ondersteuningsproject sportverenigingen
Het sportondersteuningsnetwerk is een van de projecten dat wordt uitgevoerd in het kader van breedtesport. Onderdeel van dit project is de pilot ondersteuningsproject sportverenigingen waarmee het college heeft ingestemd. Het richt zicht op vrijwilligersbeleid binnen een sportvereniging. Voordat het project breed wordt uitgezet, wordt het als pilot uitgevoerd bij handbalverenigig de Sprint.

Breedtesportproject; Leefstijl Actief in de wijk Een ander project dat deel uitmaakt van breedtesport is het project Leefstijl Actief in de wijk. Dit project is gericht op meer bewegen door ouderen waardoor ze zich beter kunnen redden in en om hun huis. Dit project wordt in de hele gemeente Deurne aangeboden. Het college heeft ingestemd met de voorgestelde aanpak voor de uitvoering, de financiering en fasering (tot en met 2009).

Beeld van de heer en mevrouw van Doorne
Het college aanvaardt het door de Stichting Vriendenkring Ons Deurne te plaatsen standbeeld van de heer en mevrouw van Doorne als geschenk namens de Deurnese gemeenschap. Dit betekent dat het benodigde geld om het beeld te maken, opgebracht wordt door de gemeenschap. De gemeente zorgt in de toekomst voor het onderhoud van het standbeeld en de directe omgeving. Ook zorgt de gemeente voor het plaatsen van het beeld in het dr. Hub van Doornepark in Deurne met passend bestrating en belichting.