Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Kernbezoek in Maarn een groot succes

Het college van burgemeester en wethouders heeft woensdag in het kader van de kernbezoeken Maarn bezocht. De belangstelling van inwoners, verenigingen en organisaties om met het college in contact te treden was groot. In de middaguren maakte het college op de fiets een rondrit door het dorp. Tal van pauzemomenten waren ingelast waar inwoners het college aansprak over typische Maarnse aangelegenheden zoals:

de toekomst van het voormalige gemeentehuis;
de situatie omtrent kinderdagverblijf De Trommelaar (wachtlijst en mogelijke verplaatsing naar de Planetenbaan);
de mogelijke verplaatsing van de sportvelden van SVMM naar de Planetenbaan;
het Dominoplan;
de racebanen Kapelweg, Briedélaan en de Ted Visserweg. [kernbezoek 2007 maarn 008.jpg?hid=img;ar=0]

Burgemeester Frits Naafs kreeg een jubieumshirt van 'SVMM 60 jaar' uitgereikt.

Op het Zwerfsteneneiland kreeg het college uitleg van Wim Hoogendoorn over het ontstaan van dit fenomeen. Cees van Lambalgen gaf op de Ted Visserweg uitleg over het ontstaan van de Koeheuvels. Als afsluiting van het middagprogramma nam het college deel aan een wedstrijd petanque en constateerde het gezelschap zelf in welke slechte staat de petanquebaan naast De Twee Marken verkeert.

Het avondprogramma bestond uit presentaties van verenigingen en organisaties in Sociaal Cultureel Centrum De Twee Marken. Hierna volgde het officiële gedeelte met presentaties van kernwethouder Elisabeth van Oostrum, de heer Arend Ens van de Rijkswaterstaat over de toekomstige werkzaamheden aan de A12 en de wijkregisseurs Harry van Dijk en Phlip Broertjes.

Zon 125 inwoners waren s avonds in De Twee Marken aanwezig. Hun aanwezigheid en de door hen gestelde vragen toonden aan dat de komst van het college naar Maarn een schot in de roos was.