Politie Hollands Midden

Datum: 7 juni 2007

Lisse Inbraak in woning Woensdag 6 juni is ingebroken in een woning aan de Heereweg. Men kwam de woning binnen nadat er een ruit van de achterdeur was ingegooid. Het hele huis werd doorzocht en er werden onder meer een gsm en een digitale camera gestolen.

Noordwijk Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 62 jarige man uit Noordwijk. Bij een controle op donderdag 7 juni rond 02.15 uur op het Bonnikeplein werd de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto aangetroffen. 375 ug/l. werd vastgesteld. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Het was niet de eerste keer voor de man. In 2005 werd bij hem 450 ug/l. en in 2006 290 ug/l. vastgesteld. Daarom nam de politie dit keer het rijbewijs van hem in. Tegen de Noordwijker maakt de politie proces-verbaal op.

Katwijk Meisje aangereden Een 4 jarig meisje uit Katwijk heeft woensdag 6 juni rond 15.15 uur een beenbreuk opgelopen nadat zij op de Parklaan was aangereden door een 68 jarige automobilist uit Katwijk. De man had het op een voetgangersoversteekplaats overstekende kind niet gezien. Toen het kind met haar step achter een verkeerspaal vandaan kwam was het te laat en raakte het kind de zijkant van de auto. De man was net weer beginnen te rijden nadat hij was gestopt voor de moeder van het kind die daar met een kinderwagen overstak. Het meisje werd overgebracht naar het LUMC.

Sassenheim Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 34 jarige man uit Warmond. Bij een controle op donderdag 7 juni rond 01.45 uur op de Hoofdstraat werd de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto aangetroffen. 615 ug/l. werd vastgesteld. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Het was niet de eerste keer voor de man. In 2003 werd bij hem 280 en in 2005 340 ug/l vastgesteld. De 615 ug/l. was alleen al genoeg om het rijbewijs van hem in te nemen. Tegen de Warmonder maakt de politie proces-verbaal op.

Leiden Aanhoudingen bij conflict De politie heeft woensdagavond 6 juni een 36 jarige man en een 36 jarige vrouw, beiden wonend in Leiden, aangehouden. De aanhouding volgde nadat de politie gebeld was voor een conflict in een woning aan de Jacques Urlusplantsoen. Daar was een 65 jarige bewoonster en een 25 jarige Leidenaar bedreigd en waren de ruiten van de woning met een honkbalknuppel ingeslagen. Dit was gebeurd nadat er in de woning een conflict was ontstaan. De politie nam een honkbalknuppel en een mes inbeslag. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek naar het ingesloten.

Alphen aan den Rijn Beroving op Dijkslootpad Een 55 jarige vrouw heeft woensdagmiddag 6 juni aangifte gedaan van beroving van haar tas op het Dijkslootpad. De vrouw reed zaterdag 2 juni omstreeks 10.00 uur met haar scootmobiel op dit pad vanuit de richting van de Herenhof. De vrouw zag twee jongens achter haar. Een van hen pakte haar handtas uit het mandje en rende weg richting de Schelfhorst, gevolgd door de andere jongen. Door te gillen trok de vrouw de aandacht van twee mannen waarvan er één met een hond liep, vermoedelijk een Golden Retriever. De mannen zijn achter de jongens aangerend en kwamen even later terug met de handtas. De jongens hadden de tas weggegooid toen zij de twee mannen zagen. Alle goederen zaten nog in de tas. De politie wil graag in contact komen met de twee mannen. De andere man had werkkleding met verf aan. Ook andere getuigen die de jongens hebben gezien worden verzocht zich te melden. De jongens zijn ongeveer 15 jaar en hebben kort blond haar. Een van hen droeg een rood shirt en de ander een wit shirt. Men kan zich melden via 0900 - 8844, politieteam Ridderveld.

Boskoop Woninginbraken Babsloot Woensdag 6 juni is ingebroken in twee woningen aan de Babsloot. Bij één woning is het gebleven bij een poging. In alle drie gevallen werd een bovenlicht geforceerd om binnen te komen. Uit de twee woningen, waar men wel binnen is geweest, werden geld, een portemonnee en een paspoort gestolen.

Boskoop Fietsster aangereden door auto Op de Zuidstraat gebeurde woensdag 6 juni rond 17.00 uur een aanrijding tussen een auto die bestuurd werd door een 22 jarige man uit Boskoop en een 16 jarig meisje uit Boskoop die daar met haar fiets langs de weg stond. Bij het inhalen van een geparkeerde auto had de automobilist het meisje over het hoofd gezien en raakte haar. Zij raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Waddinxveen Politie zoekt scooterrijder De politie is op zoek naar een scooterrijder die op dinsdag 5 juni rond 15.50 uur op de Koningin Wilhelminasingel frontaal botste tegen een auto die bestuurd werd door een 62 jarige vrouw uit Waddinxveen. Dit gebeurde doordat de scooterrijder bij het stunten op de verkeerde weghelft terecht kwam. Na de aanrijding liet hij de scooter achter en sprong achter op een scooter van een jongen. Beiden reden vervolgens weg. De politie heeft de scooter voor het onderzoek meegenomen en denkt de veroorzaker van deze aanrijding te kunnen achterhalen. Tegen hem zal dan proces-verbaal worden opgemaakt voor het doorrijden na aanrijding.

Gouda Woninginbraken Woensdag 6 juni is ingebroken in een woning aan de Parkstraat. Men wist de woning binnen te komen via een slaapkamerraam. Uit de woning werden onder andere een laptop, een DVD-speler, een stereo-installatie en geld weggenomen. Daarnaast werd de scooter van de bewoonster uit de schuur weggenomen. Diezelfde dag werd ook ingebroken in een woning aan de Lekkenburg. Vermoedelijk werd een raampje van de voordeur ingetrapt om de woning binnen te kunnen. Nadat de woning was doorzocht werden er onder andere een laptop en een I-pod weggenomen.

------------------------------------- einde berichten ----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --