Gemeente Abcoude


Vaststelling van de gemeentelijk heffings en invorderingsambtenaar

Waarvoor verantwoordelijk?

Op 17 april 2007 heeft het college van B&W de gemeentelijk heffingsambtenaar en de gemeentelijk invorderingsambtenaar aangewezen. In de Gemeentewet, artikel 231, is opgenomen dat voor de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen een ambtenaar moet worden aangewezen. In de gemeente Abcoude is het Sectorhoofd Dienstverlening nu aangewezen als heffingsambtenaar en het sectorhoofd Planning & Control als invorderingsambtenaar.

Waarvoor verantwoordelijk?

De heffingsambtenaar is verantwoordelijk voor de Wet WOZ en de heffing van gemeentelijke belastingen. De invorderingsambtenaar is verantwoordelijk voor de invordering van belastingen. De heffingsambtenaar beslist bijvoorbeeld over uw bezwaar of verzoekschrift, stelt de WOZ-waarde vast of vermindert de aanslag gemeentelijke belastingen. De invorderingsambtenaar beslist bijvoorbeeld over uw verzoek om kwijtschelding, geeft uitstel van betaling en verstuurt aanmaningen en dwangbevelen.

De aanwijzingsbesluiten liggen op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur ter inzage op het gemeentehuis, afdeling Publieksdiensten. Een afschrift is tegen betaling te verkrijgen. De aanwijzingsbesluiten kunt u ook vinden op www.abcoude.nl.