Ingezonden persbericht


WESTERN DIGITAL INTRODUCEERT 750 GB DESKTOP-HARDE SCHIJF VOOR KOELE, SNELLE EN BETROUWBARE PRESTATIES

Nieuwe WD Caviar gebaseerd op PMR-technologie

Amsterdam, 7 juni 2007 - Western Digital Corp. (NYSE: WDC) introduceert de 750 GB Serial ATA (SATA) WD Caviar® SE16-desktop-harde schijf. Met een doorvoersnelheid van 3 GB/s, 16 MB cache en Native Command Queuing (NCQ) is deze schijf zeer geschikt voor data-intensieve applicaties en krachtige multimediasystemen.

"Voor Western Digital is er niets belangrijker dan de data van onze klanten", zegt Don Bennett, vicepresident en algemeen directeur desktop storage van Western Digital. "Onze nieuwe desktop-harde schijf combineert SecurePark voor beter schokgedrag, StableTrac voor betere omgang met trillingen en IntelliSeek voor lager energieverbruik. Met deze functies in de nieuwe Caviar SE16 750 GB drives onderstrepen we onze positie als leverancier van de meest betrouwbare desktopproducten."

Betrouwbare harde schijven met een grote capaciteit zijn erg belangrijk voor desktopgebruikers die high-end applicaties en systemen inzetten. WD Caviar-harde schijven zijn uitgerust met geavanceerde mogelijkheden die bijdragen aan een koele, snelle en betrouwbare computing-omgeving. De WD Caviar SE16 750 GB drive bevat de SecurePark(TM)-technologie van Western Digital. Deze technologie haalt de kop van de schijf tijdens het opstarten, het stoppen van het draaien, en als de schijf niet operationeel is. SecurePark verbetert de schoktolerantie als de harde schijf niet in gebruik is, omdat de kop het schijfoppervlak nooit kan raken. Dit vermindert slijtage van de kop en de schijf, en geeft de betrouwbaarheid een flinke impuls.

Een andere technologie die de betrouwbaarheid vergroot, is StableTrac(TM). De motorschacht van deze optie is aan beide zijden beveiligd om zo trillingen te verminderen en de accuratesse van het zoeken op de schijven tijdens lezen en schrijven te verbeteren. De meeste van de nieuwe harde schijven zijn uitgerust met motoren die alleen aan de onderkant van de hard drive zijn verbonden. Dit kan leiden tot fouten bij het lezen. Met StableTrac kan een gebruiker gegevens snel en foutloos terughalen.

Slim energieverbruik
Naast de geavanceerde technologieën voor grotere betrouwbaarheid en StableTrac benut de WD Caviar SE16 750 GB hard drive ook een unieke technologie om het energieverbruik terug te dringen. De IntelliSeek(TM)-technologie berekent proactief de optimale zoeksnelheid. Dit voorkomt haastige bewegingen voor de aandrijving, wat extra geluid veroorzaakt en meer energie kost. IntelliSeek beheerst de aandrijving zodanig, dat de kop het doelgebied precies op het juiste moment bereikt om de informatie te kunnen lezen. Dit in plaats van voortdurend moeten versnellen en wachten op de juiste draaisnelheid. Deze soepele bewegingen verminderen het energieverbruik met meer dan 60 procent in vergelijking met standaard-harde schijven. Bovendien verloopt het zoeken stiller en met minder trillingen. Kijk voor een demonstratie van IntelliSeek op www.wdc.com/en/flash/indes.asp?family=intelliseek.

PMR
Met de Perpendicular Magnetic Recording-technologie (PMR) worden gemagnetiseerde databestanden verticaal geplaatst ten opzichte van de draaiende schijf. Dit in plaats van horizontaal, zoals dit voorheen gebeurde. Hierdoor is de opslagcapaciteit van de schijf groter dan die met traditionele horizontale recording. Bovendien kan op termijn de dichtheid nog verder vergroot worden.

Beschikbaarheid en prijs

De WD Caviar SE16 750 GB-harde schijven (WD7500AAKS) zijn te verkrijgen bij (online) verkooppunten van Western Digital voor een adviesprijs van ongeveer 180 euro (incl. btw). Meer informatie over WD Caviar-harde schijven is te vinden op: www.westerndigital.com/en/products/Products.asp?driveID=311.

Over WD
Western Digital, een van de marktleiders en eerste spelers in de storagemarkt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare hard drives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storageproducten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.