Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 07-06-2007

Klapband op snelweg

HOOGEVEEN Woensdagmiddag is een 23-jarige vrouw uit Emmen op de A37 met haar auto tegen de vangrail tot stilstand gekomen na een slip. Ze raakte de controle over de auto kwijt na een klapband. De bestuurster bleef ongedeerd. (07-147329)

Motorrijder licht gewond bij ongeval

ASSEN Woensdagmiddag is een 23-jarige motorrijder uit Enschede licht gewond geraakt bij een ongeval op de Witterstraat. Hij zag te laat dat een auto die voor hem reed moest stoppen en botste er achterop. De motorrijder raakte licht gewond. De auto werd bestuurd door een 75-jarige man uit Tynaarlo. (07-147275)

Bewoner aangehouden na brandstichting woning

VEENOORD Woensdagnacht kreeg de politie een melding van een woningbrand aan de Thorbeckestraat. De 46-jarige bewoner is door twee buurmannen uit de brandende woning geholpen. De woning is uitgebrand. De bewoner, die onder invloed van alcohol verkeerde en een verwarde indruk maakte, is als verdachte van brandstichting aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. In overleg met het Openbaar Ministerie en de beschikbare hulpverleningsinstanties wordt gekeken naar een passend vervolg. Daarbij wordt ook gekeken naar de veiligheid in de Thorbeckestraat. (07-147417)

Hennepkwekerij aangetroffen

ERICA Woensdagnacht heeft de politie in een woning aan de Heemskerkstraat een hennepkwekerij in een slaapkamer aangetroffen. Daarbij zijn twee verdachten aangehouden, een 40-jarige man uit Emmen en de 26-jarige bewoner van het pand. Zij zijn ingesloten voor een verder onderzoek. De kwekerij wordt vandaag geruimd. (07-147422)

Mededeling aan de media

Vanmiddag verschijnen er op onze site geen reguliere politieberichten. Dit in verband met een bijeenkomst waar alle medewerkers van het Bureau Communicatie aanwezig zijn.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.