Ingezonden persbericht


Alcatel-Lucent opent Port AmericasCupAnywhere op Second Life

Rijswijk, Hilversum, 7 juni 2007 - Alcatel-Lucent (Euronext Paris en NYSE: ALU) heeft als officiële New Media Provider van de 32ste America's Cup een aparte omgeving geopend op Second Life: Port AmericasCupAnywhere. De opening valt samen met de laatste ronde van dit grote zeilevenement dat op 1 juni van start ging in Valencia. Alcatel-Lucent lanceerde eerder dit jaar AmericasCupAnywhere, een unieke suite van nieuwe multimediadiensten waarmee zeilfans via het internet of een mobiel apparaat de bootrace op de voet kunnen volgen.

Inwoners van Second Life kunnen op Port AmericasCupAnywhere geanimeerde live-verslagen van de zeilwedstrijd bekijken. Ook hebben ze toegang tot dagelijkse archieven van de wedstrijden. Port AmericasCupAnywhere biedt zo een ontmoetingsplaats voor inwoners van Second Life, die voor wat betreft de America's Cup bij willen blijven op technologisch en tactisch gebied. De omgeving biedt ook een virtuele regatta voor zeilliefhebbers. Zij kunnen het roer overnemen van een van de boten en virtueel mee racen.

Port AmericasCupAnywhere omvat tevens demonstraties van het uitgebreide nieuwe mediaportfolio van Alcatel-Lucent. Dit portfolio voorziet in video- en 3D-animaties en verslaglegging van de 32ste America's Cup.

De diensten die beschikbaar zijn op www.americascupanywhere.com:

America's Cup Live Sailing (internet)
Abonnees kunnen de races live en virtueel volgen. Ook zijn hier interactieve live 3D-animaties van elke race te zien. Abonnees kunnen daarbij met hun muis de kijkhoek kiezen en inzoomen.

America's Cup Live Sailing (mobiel)
America's Cup Live Sailing voor mobiele apparaten voorziet in het interactief volgen van elke race met een mobiele handset. Live Sailing is te gebruiken met alle bekende handsets met GSM, GPRS, EDGE of UMTS.

America's Cup Internet TV
Deze voorziening biedt interactieve on-demand internetvideoverslagen van de 32ste America's Cup direct naar pc of Mac, thuis of op het werk.

America's Cup Virtual Skipper
Zeilracespel om de America's Cup en de Louis Vuitton Cup met hyperrealistisch gemodelleerde havens, waaronder Valencia, gastheer van de 32ste editie van de wedstrijd.

America's Cup Podcasts
Dagelijkse podcast met nieuws over de wedstrijd.

"Een sportevenement als de America's Cup met zijn historie van innovatie biedt Alcatel-Lucent een unieke mogelijkheid om zijn convergente applicaties en diensten die het leveren van content en informatie transformeren, onder de aandacht te brengen", zegt Marc Rouanne, President van de convergentieactiviteiten van Alcatel-Lucent. "De rol van Alcatel-Lucent als Official New Media Provider heeft ons niet alleen in staat gesteld om innovatieve nieuwe multimediaservices te leveren. Het heeft ook een bijdrage geleverd aan een beter begrip van eindgebruikers. Ook kunnen we content beter vertalen naar nieuwe bedrijfsmodellen en waardeketens. Deze concrete expertise maakt het mogelijk om klanten te helpen bij het profiteren van nieuwe zakelijke kansen nu de sector zich beweegt in de richting van daadwerkelijk geconvergeerde communicatieomgevingen."

Met meer dan 900 convergente klanten wereldwijd is Alcatel-Lucent een toonaangevende leverancier van nieuwe netwerktechnologieën en -applicaties die voorzien in het leveren van gepersonaliseerde, gemengde multimediaservices. Alcatel-Lucent richt zich sterk op het creëren van toegevoegde waarde voor zijn klanten nu die hun netwerken transformeren met het oog op gebruiksvriendelijke, innovatieve spraak- en multimediacommunicatie.

###

Over Second Life en Linden Lab
Second Life is een driedimensionale online wereld waarbij de inwoners hun eigen omgeving kunnen creëren. Het raamwerk is ontwikkeld door Linden Lab, dat werd opgericht door Philip Rosedale, voormalig CTO of RealNetworks.

Over Alcatel-Lucent
Alcatel-Lucent levert oplossingen die serviceproviders, ondernemingen en overheden wereldwijd in staat stellen om spraak-, data- en videocommunicatiediensten aan eindgebruikers aan te bieden. Als een leider op het vlak van vaste, mobiele en geconvergeerde breedbandnetwerken, IP-technologieën, applicaties en services biedt Alcatel-Lucent end-to-end oplossingen die fascinerende communicatiediensten voor de mensen thuis, op het werk en onderweg mogelijk maken. Met activiteiten in meer dan 130 landen is Alcatel-Lucent een lokale partner met een wereldwijd bereik. Het bedrijf heeft het meest ervaren wereldwijde servicesteam in de sector en een van de grootste research-, technologie- en innovatieorganisaties in de telecomsector. Alcatel-Lucent realiseerde in 2006 een gecombineerde pro-formaomzet van 18,3 miljard euro en het hoofdkantoor bevindt zich in Parijs. Voor meer informatie zie www.alcatel-lucent.com.