Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wethouder Zuurbier onthult kunstwerk rotonde Dierensteinweg

BARENDRECHT (woensdag 6 juni 2007) - Wethouder Simon Zuurbier (Cultuur) onthult donderdag 7 juni 2007 het kunstwerk op de rotonde aan de Dierensteinweg, een ontwerp van Hans van Bentem. De onthulling van de installatie van drie beelden met de naam `Motorist Monument' vindt plaats om 16.30 uur.

Mijlpaal, kasteel en mythologische griffioen
Sinds maart 2007 staan er op de rotonde bij de Eerste Barendrechtseweg drie keramische sculpturen. Op kunstmatige rotspartijen moeten een mijlpaal, een kasteel en een mythologische griffioen de voorbijgangers visueel prikkelen. Tijdens de korte rondrit wekken de kunstwerken volgens Van Bentem het verlangen op naar verre oorden en bestemmingen, die misschien alleen in de verbeelding bestaan. Even wegdromen, wat in schril contrast staat tot de drukte van het verkeer en het alledaagse leven. De kunstenaar heeft hiermee een toevoeging willen geven aan het volgens hem zakelijke, kunstmatige Nederlandse landschap. Deze beelden ziet hij als een ode aan de mobiliteit.

Officiële onthulling
Hoewel de kleurige werken al enige maanden geleden geplaatst zijn, moeten zij nog officieel onthuld wor- den. Op 7 juni onthult wethouder Simon Zuurbier op traditionele wijze het kunstwerk door de doeken eraf te trekken. De 12-jarige Barendrechtse Roderick Westerink zorgt op deze middag voor een vrolijke noot door een stuk op zijn saxofoon te spelen. Wie bij de onthulling aanwezig wil zijn, is van harte welkom. Andere genodigden zijn omwonenden, vertegenwoordigers van de Culturele Raad, culturele instellingen, enkele bedrijven uit de omgeving en relaties van de kunstenaar zelf. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd in een tent bij het gebouw van de ABN Amro-bank, waar eveneens parkeergelegenheid is.

Noot voor de pers,