Ingezonden persbericht


F5 benoemd tot lid Interop Vendor Alliance van Microsoft

Lidmaatschap onderstreept streven naar naadloze integratie met Microsoft-oplossingen

Schiphol-Rijk, 7 juni 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking, is benoemd tot lid van de Interop Vendor Alliance (IVA). Binnen dit in 2006 opgerichte verband werken software- en hardwareleveranciers aan een betere samenwerking tussen hun oplossingen en Microsoft-systemen. Leveranciers kunnen vanuit de IVA technische informatie delen met klanten. Dit zorgt ervoor dat zij gezamenlijk uitdagingen identificeren, die leiden tot samenwerkingsmogelijkheden tussen de systemen. Daarnaast biedt de community een platform voor de verspreiding van best practices en andere richtlijnen die een bijdrage leveren aan de stroomlijning van de interoperabiliteit met Microsoft-systemen.

"Veel van onze klanten gebruiken Microsoft-oplossingen. F5-producten moeten naadloos integreren met Microsoft-oplossingen", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Door deel te nemen aan de IVA, helpen we bedrijven bij het maximaliseren van het investeringsrendement in Microsoft- en F5-oplossingen. We verheugen ons erop om samen met de IVA initiatieven te ontplooien om de effectiviteit voor onze gezamenlijke klanten te vergroten."

Het lidmaatschap van de IVA is een voortzetting van eerdere inspanningen die de toegevoegde waarde van de combinatie F5 en Microsoft benadrukken. Zo lanceerde F5 onlangs zijn Application Ready Network voor Microsoft. Verder sloten beide bedrijven een OEM-overeenkomst die voorziet in de nieuwe beheeroplossing ControlPoint. Op basis daarvan biedt Systems Center Operations Manager 2007 transparantie en rapportages voor F5-apparatuur. Het meest recente initiatief is een serie tests van ControlPoint van F5 in het IVA-lab. Die wezen uit in hoeverre ControlPoint samenwerkt met producten van andere softwareleveranciers binnen het Systems Center Operations Manager 2007-raamwerk.

"We zijn verheugd dat F5 zich heeft aangesloten bij de Interop Vendor Alliance", zegt Sam Rosenbalm, Business Development Manager Strategic Relations Group bij Microsoft. "F5 heeft een sterke focus op de ontwikkeling van applicatiegerichte netwerkoplossingen en slaat een brug tussen applicatie- en netwerk-IT-teams. Daarmee biedt dit bedrijf een waardevolle aanvulling op de interoperabiliteitsinspanningen van de IVA."

Over de Interop Vendor Alliance
De Interop Vendor Alliance, opgericht in 2006, is een industrieverband dat mogelijkheden identificeert en deelt om mensen, data en systemen aan elkaar te koppelen. De betere interoperabiliteit met Microsoft-systemen vormt hiervoor de basis. Daarnaast bekijken de leden de opties om interoperabiliteitsoplossingen op de markt te brengen. Leden die betrokken waren bij de oprichting, zijn onder andere AMD, BEA Systems, Business Objects, CA, The Carbon Project, Centeris Corporation, Inc., GXS, IP Commerce, Inc., JNBridge, KERNEL Networks, Levi, Ray & Shoup, Inc., Microsoft Corporation, NEC, Network Appliance, Novell, Q4bis, Quest Software, Siemens Enterprise Communications, Software AG, SugarCRM, Sun Microsystems, Symphony Services, Xcalia en XenSource. Meer informatie: www.interopvendoralliance.org.

Over F5 Networks
F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.