Ingezonden persbericht


Amnesty roept wereldburgers op kwetsbare dorpen in Darfur te bewaken - Mensenrechtenschendingen in Darfur niet langer ongezien!

Gedetailleerde satellietbeelden zijn Amnesty's nieuwste wapen in de strijd voor de veiligheid van de burgers in Darfur. Op de website www.eyesondarfur.org kan iedereen 24 uur per dag de situatie in 12 dorpen in de regio in de gaten houden.

Het project Eyes on Darfur is een nieuw onderdeel van Amnesty's wereldwijde campagne om de mensenrechtenschendingen in Darfur tot een halt te brengen. In 2003 en 2004 publiceerde Amnesty als een van de eersten ooggetuigenverslagen uit de regio die waarschuwden voor een op handen zijnde humanitaire ramp. Het onthullen van de extreme gewelddadigheden leidde tot wereldwijd bewustzijn over de crisis in Darfur. Het nieuwste wapen in de strijd voor bescherming van de burgers van Darfur is een satellietcamera die kwetsbare dorpen in de regio monitort. Amnesty roept iedereen op om op de website Eyes on Darfur de situatie in de 12 dorpen te bewaken en zo de Sudanese overheid het signaal te geven dat de schendingen in Darfur niet langer ongezien blijven.

Amnesty International voert de komende weken actie voor de bescherming van de burgers in Darfur. Tientallen wereldberoemde artiesten waaronder U2, Green Day, Lenny Kravitz, Aerosmit, Avril Lavigne hebben hun steun betuigd door een John Lennon klassieker op te nemen. Tijdens een speciale Bed-In for Darfur op 27 juni in het Hilton Hotel in Amsterdam wordt het Make Some Noise to Save Darfur - dubbelalbum gelanceerd.

met vriendelijke groet,
Yvette Hoogerwerf
Persvoorlichter Amnesty International
Tel; 020-7733669 of 06-49423703