Gemeente Rhenen


Amnesty International

Amnesty International Rhenen overhandigt onderzoek naar gemeentelijk antidiscriminatiebeleid aan wethouder Marius Guichelaar.

De publicatie Aanpak van discriminatie door Nederlandse gemeenten: 443 kansen voor verbetering wordt donderdag 7 juni 2007 om 19.00 uur door Miriam Elfrink van de lokale groep uit Rhenen van Amnesty International overhandigd aan wethouder Guichelaar in de hal van het Rhenense gemeentehuis.

Discriminatie is ook in Nederland een hardnekkig en omvangrijk probleem. Het huidige kabinet heeft aangegeven van de bestrijding van discriminatie een speerpunt te maken. Directeur Eduard Nazarski van Amnesty International overhandigde de resultaten van het onderzoek op 2 mei 2007 in Den Haag aan Ella Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie

Voor de feitelijke aanpak van discriminatie verwijst de rijksoverheid in het bijzonder naar de gemeenten. De manier waarop gemeenten antidiscriminatiebeleid moeten invullen blijft daarbij vaak in het midden. Amnesty International heeft daarom begin 2007 geïnventariseerd op welke wijze gemeenten daadwerkelijk beleid voor discriminatiebestrijding ontwikkelen en uitvoeren.