Warchild


Schrijven voor War Child
Joy filosofeert zo nu en dan over het leven. Hij houdt van schrijven en wil graag iets goeds doen voor de wereld. Door al die dingen op te tellen, kwam hij uit bij het volgende idee: het organiseren van een schrijfwedstrijd voor mensen van 8 tot 25 jaar.

Joy achter zijn computer 'De zin van het leven' is het thema, en het artikel mag uit maximaal 1000 woorden bestaan. En dan nog iets belangrijks. De opbrengst van deze actie -meedoen kost 7,50- schenkt Joy aan War Child! Ook zijn er prijzen te verdelen voor de winnaars van de verhalen. Daarvoor is hij nog steeds op zoek naar sponsors.

Joy in de pers:
"Ik verwacht niet dat het voor kinderen van 8 jaar een te moeilijk thema is. Ook zij filosoferen over de zin van het leven. De maximumleeftijd heb ik expres op 25 gehouden. Zo maakt iedereen kans de wedstrijd te winnen. Ouderen hebben namelijk al zoveel meegemaakt in het leven, dat het voor hen te makkelijk is er een verhaal over te schrijven."

Over de zin van het leven:
"Ik denk dat de zin van het leven om genieten draait, en vrij te zijn in je doen en denken, dat je je niet laat beperken door oordelen van anderen. En je moet ook niet teveel piekeren."

Waarom War Child?
"Ik wilde iets voor kinderen doen omdat die onschuldig zijn. Zij zijn altijd de dupe als er oorlog is."

De jury
Joy heeft een twaalfkoppige jury samengesteld om de ingezonden stukken te beoordelen. Vijf leraren Nederlands, vijf leerlingen en de auteurs Peter Drehmanns en Marcel van Driel. De tien winnaars ontvangen in ieder geval een boek waarin hun winnende verhalen zijn opgenomen.

Meedoen?
Dat kan nog! Tot 15 juni kun je je aanmelden voor de wedstrijd op www.write4life.nl.

War Child waardeert het enorm dat Joy van der Pol deze actie heeft georganiseerd.
Wil jij ook een actie voor War Child organiseren? Ga naar de actiepagina of klik direct op het actie-aanmeldformulier.