Gemeente Vlaardingen


Burgemeestersharing geveild

07 juni 2007

Trots na afloop

De jaarlijkse veiling van het vaatje Burgemeestersharing bracht woensdag 6 juni op het terras van Café de Waal 9.000 op. Net iets minder dan de 10.011 van vorig jaar, maar het bedrag van 2006 was dan ook weer net zo hoog als de opbrengsten van 2005, 2004 en 2003 bij elkaar.

Harry de Willigen van Threshold en Fred van der Meer (groothandel in dierenbenodigdheden) deden het laatste bod van 500,00 waarna veiling(burge)meester Tjerk Bruinsma afsloeg. Daarmee liet het duo andere grote bieders als Jacques van Toor namens Stichting Weeshuis, Mark Weststrate, Jan Joanknecht, Laurens Meerman en festivalorganisator Koerd de Heer achter zich.

Ook de politiek liet zich niet onbetuigd, zo betaalde elk collegelid 100,00 uit eigen zak en deed de PvdA een bod van 250,00. Vlak voor de pauze verraste de burgemeester, die strategisch te werk ging, oer-Vlaardinger Peter de Jong met het opspelden van de Gouden Haring. Tjerk Bruinsma, die zelf vorig jaar het eerste exemplaar mocht ontvangen, loofde Peter de Jong o.a. voor zijn inzet om de Vlaardingers het besef van het Vlaardings erfgoed bij te brengen en zijn integriteit. Na de pauze volgden de grote bedragen zich in rap tempo op en werd het bedrag van 9.000,00 bereikt.

De burgemeester reikt vrijdag 8 juni om half twee op het stadhuis de cheque uit aan mevrouw Sarah Muse, van stichting Samawada. De haring is door de kopers geschonken aan het Zonnehuis.