ING sluit principeakkoord met vakorganisaties over CAO

Amsterdam o 7 juni 2007

ING heeft met de vakorganisaties een principeakkoord gesloten over haar ondernemings-CAO. De nieuwe CAO gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2007 en loopt tot en met 30 juni 2008.

Zowel ING als de vakorganisaties hebben in de afgelopen CAO-onderhandelingen ingezet op sterkere verankering van employability in de arbeidsvoorwaarden. Uitgangspunt daarbij was het scheppen van randvoorwaarden waardoor een extra stimulans kan worden gegeven aan de persoonlijke ontwikkeling en blijvende inzetbaarheid van medewerkers. Om dit te bewerkstelligen is met de vakorganisaties afgesproken dat ING tot 2010 jaarlijks EUR 10 miljoen voor de medewerkers beschikbaar stelt. Dit budget komt naast het reguliere opleidingsbudget. Hiermee is ING de eerste werkgever in Nederland die employability op deze wijze heeft verankerd in de arbeidsvoorwaarden.

Daarnaast ontvangen ING-medewerkers een structurele loonsverhoging van 2,75% per 1 juli 2007 en 1,5% per 1 januari 2008.

Tenslotte hebben ING en de vakbonden overeenstemming bereikt om na de zomer van 2007 een gezamenlijke studie te starten naar het beloningsbeleid. De studie richt zich op de personeelsregelingen en de belangrijkste beloningselementen uit de CAO en is erop gericht het beloningsbeleid meer te koppelen aan ING 's "Winning Performance Culture".

Het principeakkoord wordt door de vakorganisaties met een positief advies aan hun leden voorgelegd. De ING-CAO geldt voor alle omstreeks 32.000 medewerkers die werkzaam zijn bij ING in Nederland.

Informatie voor de pers: ING Groep

Debbie Brand, +31 (0)20 541 6526, debbie.brand@ing.com

ING Groep is een wereldwijd opererende financiële instelling van Nederlandse oorsprong, actief op het gebied van bankieren, verzekeren en vermogensbeheer. ING heeft meer dan 60 miljoen particuliere, zakelijke en institutionele klanten in ruim 50 landen.

Met ongeveer 120.000 medewerkers omvat ING een grote verscheidenheid aan toonaangevende bedrijven die steeds vaker hun klanten onder de merknaam ING bedienen.

Press information

ING Groep

Debbie Brand

+31 (0)20 541 6526

debbie.brand@ing.com
KROM, Gerrit -7/6/07