Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OKI zet opmars in Europa voort

Printerfabrikant vergroot aandeel in A3-kleurenprintermarkt tot 29%

Hoofddorp, 7 juni 2007 - OKI heeft zijn positie als de een na grootste fabrikant van A3-kleurenprinters voor de zakelijke markt in de EMEA-regio opnieuw versterkt. Volgens marktonderzoeksbureau IDC heeft de printerfabrikant nu een aandeel van 29 procent in dit segment van de markt. Het aandeel in de Nederlandse markt is gestegen naar 30 procent. In tien landen heeft OKI inmiddels de eerste plaats veroverd: Duitsland, Israël, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje en Zwitserland. *

De nieuwe cijfers bevestigen de opmars van OKI in de markt voor zakelijke A3-kleurenprinters: de achterstand op de marktleider in dit segment bedraagt op dit moment nog maar 11 procent, de voorsprong op nummer drie al 19 procent. OKI's marktaandeel is het afgelopen jaar gegroeid met maar liefst 239 procent: dertien keer zo snel als dat van zijn concurrenten die het moeten stellen met een groei van 19 procent per jaar.

Bijna eenderde van de zakelijke A3-kleurenprinters die in de EMEA-regio én in Nederland verkocht wordt, wordt nu geleverd door OKI. Dit is voor een groot deel te danken aan de in november 2006 geïntroduceerde C8600, waarmee OKI een nieuwe standaard heeft gezet. De compacte en betaalbare C8600 kan inmiddels bogen op een marktaandeel van 18 procent. Om dit succes te vieren, verlaagt OKI binnenkort de prijs van deze publieksfavoriet. Tegelijkertijd ziet de C8800, de binnenkort verwachte opvolger uit de C8000-serie, het levenslicht. Met deze printer zal OKI zijn greep op de markt, naar verwachting, verder versterken.

"Kern van onze groeistrategie is de introductie van nieuwe producten. Deze producten zijn een aanvulling op de bestaande producten en bedienen een ander gebruikerssegment. Zo is de C8600 bedoeld voor laagvolume kantoorgebruik en de C8800 voor laagvolume grafisch gebruik, terwijl de C9600 bedoeld is voor hoogvolume kantoorgebruik en de C9800 voor hoogvolume grafisch gebruik," zegt Sabine Oordijk, Channel Marketeer bij OKI Printing Solutions. "De competitieve prijsstelling van de C8600 voeren we door om de bandbreedte van de prijsstelling op te rekken. Op die manier willen we de markt voor A3-kleurenprinters openbreken."


* Bron: IDC Preliminary EMEA Printer Quaterly Market Tracker - Q1 2007

Standaard 3 jaar on-site garantie
Om de gebruiker zekerheid te bieden en zijn productiviteit te beschermen, geeft OKI als enige printerfabrikant standaard 3 jaar on-site garantie op al zijn printers, faxen, multifunctionals en opties. Dit betekent dat storingen aan de apparatuur uiterlijk de volgende dag door een geautoriseerde servicepartner op locatie verholpen worden. Voorrijkosten, arbeidsloon, onderdelen en vervangende apparatuur zijn inbegrepen bij de garantiewerkzaamheden.

Over OKI Printing Solutions
OKI Printing Solutions is een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogstaande afdrukoplossingen, in kleur en mono. De onderneming heeft verkoop- en marketingvestigingen in 120 landen, verspreid over de hele wereld. Bijna vijftig procent van de omzet is afkomstig uit de EMEA-regio. De Nederlandse vestiging bevindt zich in Hoofddorp.

OKI Printing Solutions is een merknaam van OKI Data Corporation, een volle dochter van OKI Electric Industry Co. Ltd.: een vooraanstaande, van oorsprong Japanse speler op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. In het boekjaar 2005 realiseerde OKI Electric met 21.175 mensen wereldwijd een omzet van $ 5,8 miljard. Het hoofdkantoor van het concern is gevestigd in Tokio.

Voor meer informatie: www.oki.nl.