Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 juni 2007

Fietser gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 15-jarige fietser uit Losser is op woensdag 6 juni omstreeks 13.00 uur gewond geraakt na een aanrijding op de Spoorstraat in Oldenzaal.

Een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Enschede reed over de Enschedesestraat in Oldenzaal uit de richting van Enschede. Op de rotonde met de Burgermeester Wallerstraat verleende de 52-jarige geen voorrang aan de over de rotonde rijdende 15-jarige fietser. Er ontstond een aanrijding waarbij de 15-jarige met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Oldenzaal vervoerd werd. (07-073689)

Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Oldenzaal

De politie heeft op donderdag 7 juni het rijbewijs van een 20-jarige automobiliste uit Oldenzaal ingevorderd nadat zij op de Griekenlandlaan in Oldenzaal was bekeurd voor het rijden onder invloed.

Agenten controleerden de automobiliste omstreeks 02.00 uur op de Griekenlandlaan. Omdat er vermoedens waren dat de 20-jarige bestuurster alcohol genuttigd had werd zij meegenomen naar het bureau. Daar blies zij 0,84 promille op de ademanalyse. Omdat de Oldenzaalse beginnend bestuurder is werd haar rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-074057)

Man vernielt taxi

Hengelo

Een 25-jarige Enschedeër is op donderdag 7 juni omstreeks 02.30 uur door de politie aangehouden nadat hij aan de Willemstraat in Hengelo een taxi vernielde met een loopkruk.

Volgens getuigen fietste de 25-jarige Enschedeër door de Willemstraat toen hij opeens, zonder enige aanleiding, een geparkeerde taxi vernielde met een loopkruk. De 25-jarige, die verder fietste, werd ter hoogte van het Prins Bernardplantsoen achterhaald door de 35-jarige taxichauffeur en een omstander. Toen hij er vervolgens weer vandoor wilde gaan, kwam hij met zijn fiets ten val en kon hij in afwachting van de politie vastgehouden worden. De 25-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar was hij zeer agressief en beledigde hij meerdere keren agenten. Omdat de man recidivist is werd hij in verzekering gesteld om te worden voorgeleid voor justitie. (07-074056)

Aanrijding fietser met vrachtwagen

Almelo

Een 46-jarige fietser uit Vroomshoop is op woensdag 6 juni omstreeks 17.00 uur gewond geraakt na een aanrijding met een vrachtwagen op de Schuilenburglaan in Almelo.

Een 55-jarige vrachtwagenchauffeur uit Almelo reed die dag op de Schuilenburglaan uit de richting van de Schuilenburgsingel. Op het kruispunt ter hoogte van 't Noordbroek verleende hij geen voorrang aan de van links, over de Schuilenburglaan (voorrangsweg) fietsende 46-jarige. Er ontstond een aanrijding waarbij de 46-jarige met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd werd. (07-073887)

Man neemt auto mee zonder te betalen

Almelo

Bij een autodealer aan de Twentepoort West in Almelo is op woensdag 6 juni een auto gestolen.

Omstreeks 17.30 uur was een 20-jarige autoverkoper in gesprek met een aspirant koper. Na het gesprek verliet de aspirant koper het pand. De 20-jarige verkoper zag ineens dat een auto, bestemd voor de verkoop, het terrein af reed. De aspirant koper heeft vermoedelijk in een onbewaakt moment de sleutels van deze auto gepakt. Deze bleken nadien eveneens verdwenen.

Het signalement van de dader:
- Blanke man in de leeftijd van 45-55 jaar - Grijs kort kalend haar en ongeschoren gezichtsbeharing - Gekleed in een rood/zwart/wit gestreept poloshirt, blauwe spijkerbroek en bruine vrijetijdsschoenen

De politie is op zoek naar getuigen die ofwel de auto, een zwarte Peugeot 207 met het kenteken 86-TR-FJ, hebben zien rijden, of getuigen die het signalement van de dader herkennen. Zij kunnen bellen met de Afdeling Almelo van de Politie Twente, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-073919)

Aanhoudingen na burenruzie

Almelo

Op woensdag 6 juni heeft de politie in een flatgebouw aan de Rembrandtlaan in Almelo 4 personen aangehouden na een ruzie.

Omstreeks 22.30 uur kwam de melding dat er ruzie zou zijn in een flatgebouw aan de Rembrandtlaan en de bewoners vanaf het balkon naar elkaar stonden te schreeuwen. De bedreigingen gingen over en weer, zelfs na een waarschuwing van de politie. Een 42-jarige Almeloër werd aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Toen hij werd overgebracht naar een gereedstaande politiebus, werden er vanaf het balkon beledigingen geuit richting de politie. Een 25-jarige Almelose en een 51-jarige plaatsgenoot werden hiervoor aangehouden. Ook werd een 30-jarige Almeloër, die zich verzette toen hij de woning moest verlaten, aangehouden voor ambtsbelemmering. Het viertal werd overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze gehoord en konden ze in de loop van de donderdag met een dagvaarding het bureau weer verlaten.

(07-074008)

Fietsster ten val na aanrijding

Enschede

Een 67-jarige fietsster uit Enschede is op woensdag 6 juni gewond geraakt nadat zij ten val kwam na een aanrijding op de Lijsterstraat in Enschede.

Omstreeks 15.00 uur reed een 78-jarige automobiliste uit Enschede over de Lijsterstraat uit de richting van de Deurningerstraat. Ter hoogte van de Jekerstraat stond er aan de rechterzijde van de weg een vuilniswagen geparkeerd. Ze zag bij het inhalen van deze wagen de 67-jarige fietsster, die eveneens de wagen inhaalde, over het hoofd. De 67-jarige kwam ten val nadat zij in aanraking kwam met de rechterbuitenspiegel van de automobiliste. De fietsster moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede vervoerd worden. (07-073795)

Man aangehouden wegens diefstal

Enschede

De politie heeft op woensdag 6 juni aan het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede een 34-jarige man uit Hoogeveen aangehouden voor diefstal.

Agenten zagen dat de 34-jarige omstreeks 14.30 uur goederen stal uit een winkel aan het H.J. van Heekplein. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij meerdere goederen bij zich had, waarvan bleek dat deze van diefstal uit een winkel aan het van Heekplein afkomstig waren. De 34-jarige, die veelpleger is, werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-073740)

Politie treft hennepkwekerij aan

Haaksbergen

In een woning aan de Volmer in Haaksbergen trof de politie op woensdag 6 juni omstreeks 11.30 uur een hennepkwekerij aan.

Na een melding troffen agenten, in een schuur achter de woning, een hennepkwekerij met 110 planten aan. De planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar van de hennepkwekerij, een 40-jarige man uit Haaksbergen, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. (07-073624)

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --