Roos Prommenschenckel ambassadeur Zonnebloem LinQ


07.06.2007 / 13:44 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De zonnebloem

De zonnebloem

http://www.zonnebloem.nl/

Roos Prommenschenckel is vanaf vandaag het boegbeeld van Zonnebloem LinQ, de jongerentak van Nationale Vereniging de Zonnebloem. Roos en de Zonnebloem bundelen zo hun krachten om jonge zieke of lichamelijk gehandicapten te betrekken bij de samenleving.

Roos won vorig jaar de eerste Mis(s) Onbeperkt Nederland verkiezingen en dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. Een jaar lang was zij als ambassadeur van Onbeperkt Nederland actief om de positie van mensen met een handicap onder de aandacht te brengen en te versterken. Zo heeft Roos zich ingezet om het openbaar vervoer toegankelijker te maken en de komende jaren blijft ze zich hiervoor hard maken. Inmiddels is er een nieuwe Mis(s), die de taken als ambassadeur van Onbeperkt Nederland overneemt, waardoor Roos zich kan richten op Zonnebloem LinQ.

Zonnebloem LinQ timmert vanaf september vorig jaar aan de weg. De jongerentak van de Zonnebloem organiseerde vakanties in binnen- en buitenland en lanceerde de website Zonnebloemlinq.nl. Roos Prommenschenckel was al eerder betrokken bij de Zonnebloem. Zo was ze aanwezig op het openingsfeest van Zonnebloem LinQ en vergezelde ze gehandicapte jongeren tijdens een rondvaarttocht door de Amsterdamse grachten. Roos start vanaf vandaag met haar eigen rubriek Sunblog op de website van Zonnebloem LinQ. In deze blog vertelt Roos meer over haar inzet voor jongeren met een handicap.

Roos heeft sinds drie jaar de zeldzame aandoening Torticollis Spasmodica aan haar nek, waardoor ze veel moet liggen en afhankelijk is van een rolstoel. Voor Roos is dit nooit een reden geweest om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik wilde er juist op uit en iets betekenen voor andere mensen met een handicap, legt Roos uit.

De Zonnebloem LinQ richt zich op jongeren van 18 tot 45 jaar met een lichamelijke handicap of een chronische ziekte. Via de website is het mogelijk om contacten te leggen. Ook organiseert Zonnebloem LinQ vakanties en activiteiten, waarbij er voldoende voorzieningen en verpleegkundige begeleiding aanwezig zijn.