Politie Gelderland-Midden

Politie onderzoekt aangiftes schietincident

Publicatiedatum: 7-6-2007 14:00:16

GETUIGENOPROEP

ELST/HUISSEN - De politie in het district Rivierenland onderzoekt twee incidenten, waarbij willekeurige passanten zeggen dat er op hen geschoten zou zijn. Van beide feiten is aangifte gedaan. Een eerste incident zou zich op 6 juni rond 20.30 uur op de Grote Molenstraat hebben afgespeeld in Elst, wat later op de avond - rond 23.19 uur - kwam een soortgelijke melding vanaf de Karstraat (fietspad nabij de Kersenbongerd) in Huissen.

In Elst rijdt een 36-jarige inwoner van deze gemeente over de Tweede Weteringsewal, richting de Grote Molenstraat. Als hij op die kruising links af is geslagen, ziet hij een personenauto uit tegengestelde richting (over de Grote Molenstraat) naderen. Vanuit deze auto zou op hem geschoten zijn.
Van een soortgelijk incident maken een 57-jarige vrouw en haar 58-jarige echtgenoot melding, als zij in Huissen over de Karstraat rijden. Ter hoogte van de Kersenkraam wordt het echtpaar uit Huissen volgens hen beschoten door inzittenden van een personenauto, terwijl zij zelf met hun snorfiets het fietspad volgen. Bij beide incidenten is overigens niemand gewond geraakt of materiele schade ontstaan.

Getuigenoproep
De politie roept getuigen van de incidenten op contact met haar op te nemen op nummer 0900 - 8844. Ook getuigen die niet hebben gezien wat er gebeurd is, maar wel meer over de incidenten weten, worden uitgenodigd contact met de politie op te nemen. Moet uw melding per sé anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.

Beide aangevers spreken over een personenauto, over de interpretatie van het merk verschillen zij van mening. Wel is opgevallen dat de auto opvallend witte bumpers heeft, terwijl de rest van de auto donker(der) gekleurd zou zijn. Eén van de aangevers meent zelfs de auto vaker in de omgeving van Elst gezien te hebben.
Verder geven beide aangevers aan dat de bijrijder van de auto uit het rechterportierraam gehangen heeft. Zij hebben het daarbij over een blanke man met een normaal postuur, die met zijn bovenlichaam en rechter arm uit de auto gehangen zou hebben. De man zou een pistool in zijn rechterhand gehouden hebben. Volgens de aangevers moet de man tussen de 18 en 25 jaar oud geweest zijn en zou hij een rood-wit petje met donkerblauw trainingsjack gedragen hebben.

Naar aanleiding van genoemde feiten is de politie een onderzoek gestart.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
district Rivierenland
Harry Munniksma
0318 688 221

---