Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee vrouwen dringen woning binnen

Ermelo, 07-06-2007 o Woensdagavond (06/06) rond 20.00 uur zijn twee vrouwen de woning van een 82-jarige man uit Ermelo binnengedrongen, vermoedelijk met de intentie hem te beroven.

De vrouwen belden aan bij de woning van de man aan de Van Veldhuysenweg en duwden hem naar binnen zodra hij de deur opendeed. De vrouwen probeerden hem aan de praat te houden. De man vertrouwde het niet en zei dat hij de politie ging bellen, waarop de vrouwen er vandoor gingen. Vermoedelijk is een derde persoon in de woning aanwezig geweest op zoek naar waardevolle spullen, terwijl de vrouwen de man probeerden af te leiden. Voor zover bekend is er niets weggenomen.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen en tips. Het signalement van de vrouwen is: beide getinte huidskleur en een witte hoofddoek. Een van de vrouwen was vrij jong, heeft een dun postuur en is ongeveer 1,60 m lang. De andere vrouw was een stuk ouder, heeft een stevig postuur en is ongeveer 1,70 m lang. Informatie over een gebruikt vervoermiddel is nog niet bekend. Men kan bellen naar 0900 8844.