Gemeente Spijkenisse


Verwijderen van asbest uit Stadhuisgarage

07 juni 2007

Bij de verbouwing van de voormalige uitgaansgelegenheid Cardan is in het plaatmateriaal voor de ontluchting van de parkeergarage asbest aangetroffen. Deze kokers zitten aan de kant van de Marrewijklaan. Er zijn onmiddellijk maatregelen getroffen om het plaatmateriaal bij Cadans op deskundige en veilige wijze te verwijderen.

Met deze klus wordt vrijdag 08 juni 2007 begonnen. Aan beide zijden, dus zowel in de garage als op straatniveau, worden rondom de luchtkokers luchtdichte tenten geplaatst. Specialisten kunnen daarna de platen op juiste wijze verwijderen.

Er zal onderzoek plaatsvinden naar de noodzaak om ook het plaatwerk van de rest van de kokers langs de Marrewijklaan te verwijderen.

De luchtkokers langs de Marrewijklaan dienen voor aan- en afvoer van lucht in dit deel van de garage. Andere luchtkokers voor de parkeergarage voeren rechtstreeks naar het dak. In deze kokers is het verdachte plaatmateriaal niet verwerkt. Het asbest is in vaste vorm verwerkt in de platen. Er is geen gevaar voor de gezondheid zolang de platen heel blijven.