Website 'Techniek in je klas' is online

donderdag 07 juni 2007

De nieuwe website techniekinjeklas.nl is online en biedt praktische ondersteuning aan leerkrachten in het basisonderwijs die techniekles willen geven.

De site is met een symbolische druk op de knop door Jeroen Gommers, programmaregisseur PO-VO van het Platform Bèta Techniek, gelanceerd. Technika 10 Nederland heeft de site ontwikkeld. Leerkrachten en hun collega's in opleiding vinden op www.techniekinjeklas.nl heldere instructies, nuttige tips en toegankelijke, eenvoudige techniekopdrachten. Daarmee kunnen ze leerlingen in groep 1 t/m 8 op een speelse manier laten kennismaken met uitdagende techniek. De gratis downloadbare werkbladen zijn bovendien naar eigen inzicht voor eigen gebruik aan te passen. Tot slot geeft de site leraren op een presenteerblaadje hoe ze zelf low-budget - leuke ontdekdozen voor leerlingen kunnen samenstellen die aansluiten bij de Kerndoelen en Domeinbeschrijving Techniek van het basisonderwijs.

Technika 10 vindt het belangrijk kinderen op jonge leeftijd hun technische vaardigheden te laten ontdekken en ontwikkelen: "Ze vinden het heerlijk technieklessen te krijgen. Talenten die anders misschien ongebruikt blijven, krijgen bij techniek een kans."