Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/06/07)

OOSTERHOUT NB, 7 juni 2007

Politie rondt onderzoek bromfietsdiefstal af

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie is bezig met de afronding van een onderzoek naar bromfietsdiefstal. Daarbij zijn in totaal 5 jeugdige verdachten aangehouden.
Op zondag 13 mei zijn vanuit de tuin van een woning in de Van Polanenstraat een bromfiets en een minibike gestolen. Een 30-jarige Oosterhoutse deed hiervan aangifte bij de politie. Een dag later, op maandag 14 mei, zag haar 38-jarige vriend een hem onbekende jongen in de Johannieterstraat op de bromfiets rijden. Hij sprak de jongen aan en leverde hem vervolgens op het politiebureau af.
Deze jongen, een 16-jarige Oosterhouter, verklaarde dat hij de bromfiets en de minibike van anderen gekregen had om ze vervolgens te repareren. In de schuur van het ouderlijk huis van de jongen trof de politie onderdelen van de bromfiets aan. Ook vonden agenten er de minibike terug. De 16-jarige jongen is aangehouden en verhoord. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.
De politie zette het onderzoek voort en hield op zaterdag 26 mei een toen 14-jarige Oosterhouter aan op verdenking van diefstal en/of heling. Ook deze jongen is verhoord. Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij in vrijheid gesteld.
Woensdag 6 juni volgde de aanhouding van drie Oosterhouters, één van 14 jaar oud en twee van 15 jaar oud. Ook zij worden verdacht van diefstal en/of heling. De drie verdachten zijn verhoord en hebben verklaringen afgelegd. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de vijf jeugdige verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge opnieuw in de fout

MADE: Politiemensen in opleiding hebben woensdag 6 juni een 36-jarige vrouw uit Hooge Zwaluwe aangehouden op verdenking van (poging tot) winkeldiefstal. De politiemensen werden in de Marktstraat aangesproken door personeel van een daar gevestigde kledingzaak. Een onbekende vrouw had kort daarvoor geprobeerd een rok te stelen, maar was betrapt toen de alarmpoortjes afgingen. De vrouw liet daarop de rok achter en ging er zelf vandoor. De winkelmedewerkers konden de politie een duidelijk signalement van de dievegge geven. Toen de agenten in opleiding de dievegge even later zagen lopen, hielden ze haar aan. Onderzoek wees uit dat de vrouw donderdag 31 mei ook al betrapt was op winkeldiefstal. Ze kreeg toen een boete van 320 euro opgelegd, die ze betaalde. Dit keer komt ze er niet vanaf met een boete. Ze moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden voor deze twee winkeldiefstal binnen een week.

Politie onderzoekt brandstichting

WERKENDAM: Politie en brandweer rukten in de nacht van woensdag 6 juni op donderdag 7 juni kort na middernacht uit naar de Klaproos waar een bank in brand was gestoken. Een 23-jarige bewoonster van die straat had het meubelstuk buiten gezet om het later af te voeren naar de vuilnisstortplaats.
Zij kwam door de brand nog in een benarde situatie terecht. De brandende bank blokkeerde namelijk grotendeels de voordeur van de woning, waardoor de vrouw haar huis niet kon verlaten. De voordeur en een deur van een berging liepen brandschade op. Door adequaat optreden van de brandweer is bovendien mogelijk erger voorkomen. De vrouw heeft inmiddels bij de politie aangifte gedaan van brandstichting.

Bedrijfsinbraken

SPRANG-CAPELLE: Tussen woensdag 6 juni 17.30 uur en donderdag 7 juni 04.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Tinus van der Sijdestraat. Er bleken meerdere ramen vernield te zijn om het pand te kunnen betreden en verlaten. Bij de inbraak is een kluis buitgemaakt.

KAATSHEUVEL: Tussen woensdag 6 juni 17.30 uur en donderdag 7 juni 07.30 uur is ingebroken in een bedrijfspand in de Luxemburgstraat. Hier werd een ruit ingegooid om het pand binnen te kunnen komen. De buit bestond onder andere uit matrasbeschermers.

De politie stelt in beide gevallen een onderzoek in en zoekt onder andere naar bruikbare sporen.

Auteur: Leonie van Ooijen