ABVAKABO FNV

Werkgevers wijzen cao-akkoord Welzijn af

Op 4 juni 2007 is ABVAKABO FNV op de hoogte gesteld van de afwijzing door de MO Groep van het in april bereikte akkoord over de vernieuwing van de Cao Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening.

De meerderheid van de werkgevers is akkoord met het resultaat, maar de statuten van de MO Groep schrijven voor dat tweederde van de stemmen nodig is om een cao-akkoord definitief te maken. ABVAKABO FNV is uiteraard teleurgesteld en bezorgd over deze afwijzing. Het komt nauwelijks voor dat werkgevers onderhandelingsresultaten na een raadpleging van hun leden afwijzen. De MO Groep schrijft daarmee geschiedenis en dat is treurig.

Te gedetailleerd

De belangrijkste reden, die ons is overgebracht is dat de tegenstemmers moeite hadden met de gedetailleerdheid van de afspraken over de bevordering van werk- en inkomszekerheid. De ondernemersvrijheid om eigen oplossingen te vinden voor het voorkomen van werkloosheid van hun werknemers zou daarmee te beperkt worden.

Oplossing

Wij starten nog deze week besprekingen met de werkgevers om een voor alle partijen aanvaardbare oplossing te vinden. Op 14 juni komt de Landelijke Advies Commissie Welzijn van de bond bij elkaar om ons te beraden op wat ons te doen staat om uw in onderhandelingen boven water gehaalde aanspraken boven water te houden en per ommegaande tot uitbetaling en toekenning te laten komen. Per saldo gaan wij ervan uit dat nieuwe afspraken niet leiden tot minder aanspraken voor de werknemers. Wij houden u op de hoogte van het verloop van de besprekingen waarbij in cao-land het gezegde geldt dat "wie breekt, betaalt".

Lees meer in de nieuwsbrief Welzijn van 7 juni. 07-06-2007, Welzijn | Meer over: maatschappelijke dienstverlening,