Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 7 juni 2007
Plaats Nieuw Bergen

Bergen tevreden over bezoek Gouverneur

Ministers welkom in Bergen

Donderdag 7 juni bracht de Commissaris van de Koningin in Limburg, de heer Frissen, een werkbezoek aan de gemeente Bergen. Tijdens het bezoek sprak hij met collegeleden en met de fractievoorzitters van de gemeenteraad. Het gezelschap bracht ook een bezoek aan de Kasteelherenbuurt in Nieuw Bergen. De heer W. Pothoff, directeur van Destion, lichtte de aanpak van de wijk toe. Na een wandeling door de wijk, werden de burgemeester en de Gouverneur uitgenodigd om een kijkje te nemen in een van de nieuwbouwwoningen. De Gouverneur was hier heel enthousiast over en riep minister E. Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie) op om ideeën op te gaan doen in Bergen voor het opknappen van wijken.

De heer Frissen wil ook bemiddelen in het contact met Minister C. Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en de gemeente Bergen. Het collegebestuur wil graag de weg tussen Bergen en Nieuw Bergen aanpakken, zodat de veiligheid van Aijen ten tijde van hoogwater niet in het geding komt. Contact met de Minister is hiervoor van belang.

Ook onderwerpen als het centrumplan voor Nieuw Bergen, de aanpak van de Gochsedijk en de toekomst van de veiligheidsregio zijn aan bod geweest. Het gemeentebestuur van Bergen kijkt daarom enthousiast terug op een zeer vruchtbaar gesprek.