Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

SMS meldsysteem van OrcaGroup

Ineens zijn ze er. Georganiseerde groepen winkeldieven. Vandaag bezoeken ze Den Bosch, morgen Haarlem en overmorgen misschien wel Utrecht. Op de bewakingscamera van een winkel in Leiden is goed te zien hoe een groep te werk gaat. Twee leden van de groep trekken opvallend de aandacht van het winkelpersoneel; drie anderen houden het overig personeel subtieler bezig. Ondertussen laden twee of drie personen grote ladingen goederen in geprepareerde jassen en tassen. Ze zijn weg voor je het door hebt en bezoeken binnen een paar uurtjes meerdere zaken in de stad.

Voor winkeliers is het van belang dat zij zo snel mogelijk worden ingelicht als deze groepen in de stad zijn, zodat zij extra alert kunnen zijn. Daarom is sinds 8 mei 2007 het "SMS meldsysteem" van OrcaGroup voor ondernemers actief. Het Centrummanagement Leiden is de initiatiefnemer van dit project en wil hiermee het winkelende publiek en de ondernemers tijdig kunnen waarschuwen voor verschillende vormen van criminaliteit. Hierbij valt te denken aan georganiseerde diefstal, zakkenrollerij en andere misdragingen.

Het "SMS meldsysteem" werkt als volgt:
Zodra een winkelier een vorm van criminaliteit constateert die een bedreiging vormt voor ondernemers of voor het winkelend publiek, dan is een telefoontje naar de meldcentrale voldoende. Er wordt dan direct een SMS-bericht verstuurd naar alle ondernemers die zich hebben aangesloten op de SMS-keten.

Inmiddels hebben zo'n 70 winkeliers zich aangesloten op dit waarschuwingssysteem. Ook de politie is in de SMS-keten opgenomen, zodat ook zij direct op de hoogte zijn van de ongewenste groep in de stad.

Wilt u ook gebruik maken van een dergelijke oplossing? Stuur dan een e-mail naar info@orcagroup.com .


- EINDE PERSBERICHT -

Over OrcaGroup
Als full service provider in telecommunicatie, heeft OrcaGroup zich gespecialiseerd in het ontwikkelen, leveren en beheren van diverse communicatieoplossingen waarbij de telefoon centraal staat. OrcaGroup stelt zich ten doel haar expertise optimaal in te zetten voor de wensen van de klant op het gebied van 0800/0900/088 diensten, voice response, SMS diensten, internet, IP telefonie, gespreksopname, call center diensten of een combinatie hiervan. OrcaGroup heeft hiervoor de beschikking over moderne en ruime faciliteiten in Nederland, België en Zwitserland. Specialiteiten van OrcaGroup zijn geïntegreerde maatwerkoplossingen binnen combinaties van verschillende media zoals telefonie, SMS, e-mail en internet. Zie www.orcagroup.com

Meer informatie (