Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

7 juni 2007

CBOG lanceert eigen site

Vanaf 4 juni 2007 is www.cbog.nl online, de site van het College voor Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg (CBOG). De website geeft informatie over het bestuur en bureau van het CBOG, over de verschillende projecten die door het CBOG zijn geïnitieerd en over de relatie van het CBOG met het opleidingsfonds. De site bevat ook agenda- en nieuwsitems. Op de homepage staat een interview met de nieuwe directeur van het CBOG-bureau, Patricia Huijbregts.

De vele veranderingen in de gezondheidszorg vragen om een nieuw stelsel van beroepen en opleidingen in de zorg. Het CBOG is door een aantal veldpartijen opgericht om daar gestalte aan te geven en ontvangt hiervoor financiële steun van het ministerie van VWS.

Het CBOG houdt zich bezig met het bevorderen van een optimale personeelsbezetting in de gezondheidszorg. Verder werkt het CBOG aan de innovatie van beroepen(structuur) en opleidingen en de samenhang tussen beroepen en opleidingen. Het bestuur van het CBOG wordt door een team van professionals ondersteund bij het werk.


---

Noot voor de redactie,