Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 7 juni

BERGEN OP ZOOM, 7 juni 2007

Autodiefstal

ROOSENDAAL: Tussen dinsdagochtend 09.00 uur en woensdagmiddag 15.45 uur is er vanaf de Pootlaan een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Suzuki met kenteken XK-01-HJ. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen en het voertuig is internationaal als gestolen gesignaleerd.

ROOSENDAAL: Op donderdagochtend is rond 04.30 uur een auto gestolen vanaf de Schubertlaan. Een getuige zag de diefstal gebeuren en belde de politie. Een man reed met de auto weg richting de Duke Ellingtonlaan. De getuige belde de politie. Deze trof de auto in de omgeving niet meer aan. Het gaat om een donkergrijze Golf met kenteken
13-FP-NX. Van de eigenaar van de auto is aangifte opgenomen en de politie heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man met geweld beroofd van auto

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdagavond tegen 21.00 uur melding dat er aan de Markiezaatsweg een aantal mannen in de bosjes liepen. Ze gedroegen zich verdacht. De getuige gaf de kenmerken van de auto die de drie gebruikten door aan de politie. Een motoragent zag de auto rijden over de Boslustweg. De politieman reed achter de auto aan. Op de Boslustweg maakte de bestuurder een noodstop en de drie inzittenden gingen er te voet vandoor. De auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek. Met o.a. een speurhond is gezocht naar de daders in de omgeving. Dit leverde helaas niets op.

Enige tijd later meldde een 40-jarige man uit Bergen op Zoom zich op het politiebureau. Hij verklaarde beroofd te zijn van zijn auto. Het bleek om de eerdergenoemde auto te gaan. Drie onbekende mannen hadden hem bij een stoplicht op de Markiezaatsweg uit zijn auto getrokken onder bedreiging van een steekwapen. Ze dwongen het slachtoffer op de achterbank van de auto te gaan zitten en reden weg. Nabij de Mastendreef werd de man uit de auto gegooid en mishandeld. Hierna zijn de daders weggereden. Het slachtoffer werd gevonden door voorbijgangers. Deze brachten hem naar het politiebureau. Van hem is aangifte opgenomen van vrijheidsbeneming, diefstal en mishandeling. Hij hield aan de mishandeling meerdere kneuzingen over.

Tweetal aangehouden op verdenking van diefstal

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagmorgen om 03.45 uur twee personen aan voor diefstal. De 37-jarige vrouw uit Roosendaal en de 28-jarige man Oudenbosch werd gezien tijdens surveillance van de politie. De twee stonden met een auto op de Damastberg. De politie zag in de auto o.a een aantal rijplaten, een uithangbord en een computerbeeldscherm liggen. Bij nader onderzoek werd in de auto een hoeveelheid inbrekersgereedschap aangetroffen. De twee verklaringen voor de aanwezigheid van de goederen waren niet consistent en hierop zijn ze aangehouden. Bij fouillering bleek de vrouwelijke verdachte in bezit te zijn van een hoeveelheid drugs. De drugs, waaronder GHB, XTC en hasj, zijn ter vernietiging in beslag genomen. De beide verdachten zijn ingesloten. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Onbekenden richten vernielingen aan in fietstunneltje

OUD GASTEL: De afgelopen twee weekenden hebben vandalen tweemaal vernielingen aangericht in een fietstunneltje aan de Oude Steenstraat. Het tunneltje, dat onder de Provinciale Weg door loopt, is voorzien van verlichting. Deze verlichting is de afgelopen weekenden vernield door vandalen. Vermoedelijk hebben zijn met stenen tegen de lampen aangegooid, hierdoor zijn deze kapot gegaan. De Provincie Noord Brabant heeft aangifte gedaan van de vernielingen.
De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de wijkagent van Oud Gastel via 0900-8844.

Man aangehouden op verdenking venten kleding

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag even na middernacht een 43-jarige man uit Roosendaal aan. De politie zag hoe de man in het Emile van Loonpark kleding aanbood. De politiemensen spraken de man aan. Hij verklaarde de kleding te ruilen voor bier. Hierop is hij aangehouden op verdenking van het venten van kleding. Enige tijd later is hij met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg