Gemeente Venlo


Gemeente Venlo, Fontys Sporthogeschool en CIOS tekenen samenwerkingsovereenkomsten

persbericht 7 juni 2007

Sport en bewegen, daar weten de studenten van de Fontys Sporthogeschool en CIOS alles van. Komend schooljaar delen zij, door middel van stages, hun kennis en kunde in Venlo. Wethouder Ramon Testroote tekende vandaag, namens de gemeente Venlo, de samenwerkingsovereenkomsten met beide sportscholen.

De studenten lopen het komend schooljaar stage bij verschillende scholen, sportverenigingen en sportcomplexen. Op iedere stageplaats zal gewerkt worden met stageteams. Het betreft gemengde teams waarvan zowel studenten van Fontys Sporthogeschool als studenten van CIOS onderdeel uitmaken.

Doordat de MBO en HBO leerlingen werken in teamverband dragen de stagiaires onderling kennis over. Een unieke werkwijze, die het rendement voor de leerlingen van beide scholen groter maakt. Niet alleen de studenten profiteren echter van de exclusieve samenwerking, ook de Venlose jeugd en de sportverenigingen hebben hier belang bij. De sportteams zullen o.a. lesgeven aan leerlingen van basisscholen en middelbare scholen, maar zullen ook (samen met sportverenigingen) evenementen organiseren en activiteiten voor mensen met een beperking ondersteunen en begeleiden.

Wethouder Ramon Testroote is zeer enthousiast over de aankomende samenwerking. De samenwerkingsovereenkomst biedt sportstudenten een mooie gelegenheid om ervaring op te doen en het is voor de burgers van Venlo, van klein tot groot, een kans om nog meer adequate ondersteuning en begeleiding te krijgen bij het sporten.