Senternovem


07-06-2007 | LIFE+ Oproep verwacht op 15 september 2007

De LIFE+ oproep voor voorstellen wordt verwacht op 15 september 2007. De sluitingsdatum voor indieners is 1 december 2007.

Voor het hele overzicht van de planning, klik hier.

Het doel van LIFE+ is het financieren van de ontwikkeling, implementatie, monitoring, evaluatie en communicatie van het Europees milieubeleid en -wetgeving. Voor de laatste draftversie van het LIFE+ programma, klik hier.

Het totale budget voor LIFE+ is 2,1 miljard euro voor de periode van 2007-2013. Voor Nederland is voor 2007 6,1 miljoen euro beschikbaar wat in de periode tot 2013 wat zal oplopen. Op dit moment is de Commissie bezig een informatiepakket samen te stellen voor de LIFE+ indieners (Application guide, Application forms, Evaluation guide, Model Grant Agreement and Common Provisions).

Eind juni zal een nieuwsbericht uitgaan met alle actuele informatie rondom LIFE+, tevens zal dan de website van LIFE + online zijn. In september zal voor geïnteresseerden/ potentiële indieners een nationale informatiebijeenkomst worden georganiseerd die geheel in het teken staat van deze eerste LIFE+ oproep.