Een ode aan 28 jaar Vredenburg


09.05.2007 / 10:22 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Muziekcentrum vredenburg

Muziekcentrum vredenburg

Breaking down the walls
Een ode aan 28 jaar Vredenburg met o.a. Hans Teeuwen, Ellen ten Damme, Joop Visser en Michiel Borstlap


- donderdag 7 juni, 20.15 uur - hele gebouw

Na 28 jaar gaat Vredenburg het Muziekcentrum verlaten om verbouwd te worden tot Muziekpaleis. Op 17 juni klinkt weliswaar pas de laatste noot tijdens het slotconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest, maar al op donderdag 7 juni brengen diverse artiesten een ode aan 28 jaar Vredenburg. Geen afscheidsconcert dus, maar een lofzang aan de glorieuze periode die achter én voor ons ligt!

Tijdens deze feestelijke manifestatie wordt teruggekeken op de afgelopen 28 jaar, maar tegelijkertijd is de blik vooral ook gericht op de toekomst. Met uiteenlopende optredens van o.a. Hans Teeuwen, Ellen ten Damme, Joop Visser en Michiel Borstlap. Dit alles vindt plaats in een informele setting. Presentator Sven Ratzke draagt ongetwijfeld bij aan de juiste sfeer: beetje Duits, beetje broeierig, vaudeville en met een rotsvast vertrouwen in een glorieuze toekomst!

Op 7 juni staan o.a. de volgende artiesten op het podium van Vredenburg:
- Sven Ratzke

- Joop Visser

- Slagwerkgroep van het Muziekcentrum van de Omroep
- Ingmar Heytze

- Al Galidi

- Michiel Borstlap & Hans Teeuwen

- Michiel Borstlap & Ellen ten Damme

- Flamenco-gitaristen Jeronimo Maya & Leo Maya

- Pianisten Martijn van den Hoek en Jean Dubé

- Roosbeef

- Nederlandse Bach Vereniging

Na afloop van het concert in de grote zaal is er een afterparty (gratis toegankelijk) in de kleine zaal. De 7 Inch Twins verzorgen de muziek en zullen nummers draaien van artiesten die ooit in Vredenburg hebben gestaan: van David Bowie tot Kim Wilde en van The Rolling Stones tot Radiohead.

Meer informatie over de verbouwing van Vredenburg en de tijdelijke locaties waar Vredenburg in de periode 2007-2011 zal programmeren, is te lezen op www.vredenburg.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE/