Gemeente Sittard-Geleen

064_2007

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

Openbare hoorzitting gemeenteraad over ombuigingsmaatregelen

Sittard-Geleen, 25 mei 2007 - Het college van B en W heeft een groot aantal ombuigingsmaatregelen aangeboden aan de gemeenteraad van Sittard-Geleen. Deze maatregelen zijn bedoeld om de financiële positie van de gemeente weer gezond te maken. In totaal gaat het om een pakket ter grootte van 13,5 miljoen euro. De gemeenteraad vergadert in de maand juni enkele avonden in commissieverband over de voorgestelde ombuigingsmaatregelen. In de gemeenteraadsvergadering van 27 juni wordt een definitief besluit genomen.

De gemeenteraad realiseert zich dat een aantal van de voorgestelde maatregelen waarschijnlijk gevolgen heeft voor individuele inwoners, verenigingen, instellingen en organisaties. Daarom wil de gemeenteraad door belanghebbenden zelf worden geïnformeerd over de mogelijke consequenties, om zo tot een goede afweging te komen.

Speciaal voor dit doel nodigt de gemeenteraad belanghebbenden uit om op donderdagavond 7 juni, tijdens een openbare hoorzitting, hun zienswijze op de ombuigingsmaatregelen te geven. De speciale hoorzitting vindt vanaf 19.00 uur plaats in de raadzaal in het stadhuis in Geleen.

Het is voor het eerst dat de gemeenteraad van Sittard-Geleen belanghebbenden de gelegenheid biedt om de raad zelf rechtstreeks toe te spreken. Wel bestond al de mogelijkheid om in te spreken tijdens commissievergaderingen.

Deelnemers aan de hoorzitting kunnen zich tot uiterlijk 7 juni 13.00 uur per telefoon (046-4778699) of e-mail (raadsgriffie@sittard-geleen.nl) aanmelden. De hoorzitting is openbaar en kan dus door belangstellenden vanaf de publieke tribune worden bijgewoond.


---