Gemeente Strijen


Bouwrijp maken locatie brede school

(05-06-2007) STRIJEN - Deze week begint aannemingsbedrijf Buitendijk aan de Dam met het bouwrijp maken van de locatie voor onder meer de nieuwe brede school in Strijen. Donderdag 7 juni aanstaande wordt door het gemeentebestuur officieel stilgestaan bij deze voor haar zo memorabele gebeurtenis.

De Dam Het bouwrijp maken van het gebied voor de brede school en te bouwen appartementen houdt ondermeer in: het aanleggen van de riolering en de kabels en leidingen in de grond. Het uitgraven van grond voor een nieuw aan te leggen weg en het aanvullen met zand. Ook het graven van de watergangen behoort tot het bouwrijpmaken. De nieuwe straat waaraan de appartementen komen te liggen gaat Damweide heten. Damweide is geen historisch te herleiden naam. Wel verwijst de naam naar het agrarische gebruik van de grond en heeft het een directe relatie tot de locatie Dam.

Na het bouwrijp maken gaat het bouwbedrijf dat de appartementen en de school bouwt aan de slag. Een definitieve datum is hiervoor nog niet te geven. De gemeente voert op dit moment nog gesprekken met de architect en de aannemer.