Ingezonden persbericht


Agenda van representatieve activiteiten College van B&W van Rijswijk

Rijswijk, 4 juni 2007 X = aanvulling/mutatie

Deze agenda bevat een aantal voorlopig vastgestelde representatieve activiteiten van het College van Burgemeester en Wethouders van Rijswijk. Datum en inhoud kunnen nog gewijzigd worden. Is dit het geval, dan worden die wijzigingen in de volgende weekagenda verwerkt. Mocht er tussentijds twijfel ontstaan of een bepaalde handeling al of niet zal doorgaan, stelt u zich dan even in verbinding met de afdeling Bestuursondersteuning, tel. 070 - 326.18.24 of 070 - 326.18.23.

Op donderdag 7 juni om 16.00 uur wordt in aanwezigheid van burgemeester Van der Wel het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe brandweerkazerne gevierd. De kazerne wordt de nieuwe thuishaven voor de medewerkers van het brandweerkorps Delft-Rijswijk. De nieuwbouw van de Brandweerkazerne wordt gebouwd op de locatie gelegen op de hoek van de Burgemeester Elsenlaan met de Sir W. Churchilllaan. Alle Rijswijkse brandweerfuncties komen hiermee onder één dak. In de nieuwe kazerne komen diverse functies die het werken er interessant maken. Zo komen er onder meer speciale instructielokalen voor het verzorgen van opleidingen. Op 2 november jl. sloeg burgemeester Van der Wel de eerste paal. Nu zal burgemeester Verkerk uit Delft als voorzitter van het Algemeen Bestuur van de Brandweer Delft-Rijswijk het bereiken van het hoogste punt markeren door het hijsen van de vlag.

Van maandag 4 tot en met donderdag 7 juni vindt voor de 53e maal de Avondvierdaagse plaats. Naar verwachting zullen er ongeveer duizend deelnemers zijn, die afstanden afleggen van vijf en tien kilometer. Een delegatie vanuit het college van B&W neemt op donderdagavond 7 juni het slotdéfilé af voor het stadhuis (Bogaardplein 15). Het défilé start rond 20.00 uur.

X Op maandag 11 juni presenteert wethouder Bolte samen met zijn collega-wethouder uit Leidschendam-Voorburg, mw. Zwartepoorte de eerste brochure Cultuureducatie 2007-2008. De presentatie vindt om 16.15 uur plaats in de Rijswijkse bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101. De brochure is samengesteld in opdracht van Kunstgebouw en Erfgoedhuis Z-H ten behoeve van het voortgezet onderwijs in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. (Een apart persbericht over deze activiteit treft u hierbij aan.)

X Op woensdag 13 juni geeft wethouder Bolte het startsein voor de activiteiten in het kader van de Nationale Straatspeeldag in Rijswijk. Hij doet dit om 13.30 uur op het pleintje voor basisschool Het Zonnelicht aan de Broekslootkade 95. Om 15.00 uur reikt de wethouder de prijzen uit aan de winnaars van de teken- en kleurwedstrijd die in verband met de straatspeeldag in de Muziekbuurt is gehouden. De uitreiking vindt plaats op de speelplaats aan de Ocarinalaan hoek Fagotstraat.

Bram Zekveld
Communicatie gemeente Rijswijk
telefoon 070 3261824


---- --