De staatssecretaris voor Internationale Handel van de V.S. gaat als Managing Director and Chief Operating Officer werken voor Cushman & Wakefield Investors Asia, onderdeel van Cushman & Wakefield

NEW YORK, June 7 /PRNewswire/ --


- Franklin L. Lavin, veteraan en expert op het gebied van buitenlandse handel en voormalig V.S. ambassadeur in Singapore, gaat Cushman & Wakefields investeringsmanagement business in Azië helpen opbouwen

Cushman & Wakefield, 's werelds grootste commerciële privé firma op het gebied van vastgoed, maakte vandaag de benoeming bekend van Franklin L. Lavin als Managing Director en Chief Operating Officer van Cushman & Wakefield Investors Asia. Hij zal in Hongkong en Washington, D.C. gestationeerd zijn.

Dhr. Lavin bekleedde voorheen de post van staatsecretaris van Internationale Handel op het ministerie van Handel van de V.S. Hij nam daar ontslag om toe te treden tot Cushman & Wakefield.

Bij Cushman & Wakefield zal Dhr. Lavin verantwoordelijk zijn voor de opbouw van het investeringsmanagement van de firma in heel Azië. Naast de uitvoering van de roll-out van de verschillende investeringsfondsen, zal Dhr. Lavin voor Cushman & Wakefield Capital Asia verantwoordelijk zijn voor de relaties met investeerders en actief zijn waar het het management van de investeringsfondsen betreft.

President en Chief Executive Officer Bruce Mosler van Cushman & Wakefield zei hierover het volgende: "De aanstelling van Frank Lavin is een belangrijke stap voor onze firma om onze zaken betreffende vastgoed en financiële diensten te diversifiëren en ons werkgebied in heel Azië uit te breiden. Onze klanten zullen enorm gebaat zijn bij zijn grondige kennis van internationale handel en het business landschap in Azië."

"Frank is een enorme aanwinst voor Cushman & Wakefield Investors Asia en hij zal instrumenteel zijn voor de voortgaande groei, de ontwikkeling en het management van onze business", aldus Helen Wong, Chief Executive Officer van Cushman & Wakefield Investors Asia. "Grensoverschrijdend kapitaal maakt meer dan 30 procent uit van alle wereldwijde vastgoedinvesteringen en Franks ervaring en buitengewone kennis van China en India zal een krachtig instrument zijn voor onze klanten die daar mogelijkheden zoeken."

Als staatsecretaris van Handel was Dhr. Lavin pleitbezorger voor de Amerikaanse handel en een standvastig promotor van vrije markten over de gehele wereld. Hij leidde het International Trade Administration's team met meer dan 2.200 toegewijde leden van over de hele wereld.

Voorheen was Dhr. Lavin van 2001 tot 2005 ambassadeur van de V.S. in Singapore, waar één van zijn taken de onderhandelingen over de vrijhandelsovereenkomst tussen Singapore en de V.S. was. Van 1996 tot 2001 werkte hij in Hongkong en Singapore op beleidsniveau voor de Citibank en de Bank of America.

Hij werkte gedurende de regering van George H.W. Bush als adjunct staatsecretaris van handel voor Azië en Zuidoost Azië, alwaar hij verantwoordelijk was voor de handelspolitiek, onderhandelingen over handel en het assisteren van Amerikaanse bedrijven die toegang hadden op de markten van heel Oost-Azië, uitgezonderd Japan.

Tijdens Reagan's regering werkte Dhr. Lavin op het Witte Huis als directeur van Politieke Aangelegenheden, alwaar hij assisteerde bij het management van binnenlandse politieke kwesties. Hij bekleedde tevens de post van Deputy Executive Secretary van de National Security Council, waar hij staatsiebezoeken en topontmoetingen organiseerde.

Eerdere posities bij de overheid omvatten kaderposities op het Witte Huis en het ministerie van Binnenlandse zaken van de V.S.

Dhr. Lavin behaalde zijn B.S. (kandidaatsexamen) aan de School voor Buitenlandse Dienst van de Universiteit van Georgetown; zijn M.S.
(doctorandus) in de Chinese Taal aan de universiteit van Georgetown; zijn M.A. Internationale Studies aan de Johns Hopkins universiteit en een M.B.A. (doctorandus) in Financiën aan de Wharton School van de universiteit van Pennsylvania.

Hij is geboren en getogen in Canton, Ohio en was luitenant-commandant bij de marine van de V.S. Hij heeft samen met zijn vrouw drie kinderen.

Website: www.cushmanwakefield.com

Contact:

Dwayne Doherty, directeur bedrijfscommunicatie van Cushman & Wakefield,
+1-212-841-7748, ddoherty@cushwake.com