Pharming Group N.V


---

Verband Tussen DNA Schade, Stamcellen En Veroudering Aangetoond

Leiden, 7 Juni, 2007. Biotech bedrijf Pharming Group NV ("Pharming" of "de Onderneming") (Euronext: PHARM) maakte vandaag bekend dat haar dochteronderneming DNage in samenwerking met onderzoekers op Stanford University nieuwe wetenschappelijk resultaten heeft gepubliceerd in het toonaangevende tijdschrift Nature.

Samen met professor Jan Hoeijmakers, Chief Scientific Officer van Dnage, beschrijft een groep van Stanford University onder leiding van professor Irving Weissman vandaag in Nature dat ophoping van DNA schade resulteert in stamcel defecten en ontwikkeling van ouderdomsziekten. Voor deze studie is gebruik gemaakt van één van DNage's muismodellen. De wetenschappelijke resultaten versterken niet alleen de relatie tussen DNA schade en veroudering, maar geven een wetenschappelijke verklaring hoe ophoping van DNA schade in stamcellen kan leiden tot veroudering van weefsels en organen. Deze vindingen onderschrijven de waarde van de DNage muismodellen in verouderingsonderzoek en geven Pharming unieke inzichten en mogelijkheden voor de behandeling of preventie van verouderingsziekten zoals osteoporose en neurodegeneratie.

Jan Hoeijmakers is hoofd van de afdeling Genetica van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en wetenschappelijk grondlegger van DNage. Internationaal geldt hij als de expert op het gebied van DNA schade en herstel. Reeds vroeg in de tachtiger jaren heeft Hoeijmakers met zijn groep het eerste DNA herstel gen gekloneerd, verder hebben ze de eerste muismodellen gemaakt, en waren ze de eerste die een verband konden leggen tussen de DNA schade en veroudering. Irv Weissman is directeur van het Institute of Stem Cell Biology and Regenerative Medicine van Stanford University in Californië en is een vooraanstaand expert op het gebied van stamcel onderzoek. Hij wordt beschouwd als een van de grondleggers van dit veld en heeft aan de wieg gestaan van meerdere biotech start-ups die zich met stamcel therapie bezighouden.

Achtergrond Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve producten voor de behandeling van genetische ziekten en ouderdomsziekten. Daarnaast ontwikkelt Pharming ook medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen waaronder voeding. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharming's geavanceerde technologieën omvatten ondermeer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering, formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Daarnaast heeft Pharming toegang tot technologieplatforms op het gebied van weefselherstel via haar samenwerking met NovaThera en op het gebied van DNA-schade en herstel dankzij haar dochteronderneming DNage. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com en op http://www.dnage.nl.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risico's, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice, T: +31 (0)6 537 499 59 or +31 (0)71 52 47 400
Rein Strijker, Pharming Group NV, T: +31 (0)71 52 47 400